Dina Oktaviani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dina Oktaviani

Dina Oktaviani ingkang miyos wonten ing Bandar Lampung, Lampung ing tanggal 11 Oktober 1985 inggih punika salah satunggaling sastrwana èstri ing Indonésia.

Padamelanipun[besut | besut sumber]

Dina Oktaviani sampun remen nyerat ing teater satu wiwit SMA. Dina Oktaviani sampn naté makarya daos reporter remaja ing Harian Umum Lampung Post, Bandar Lampung saha dados anggota Komite Sastra Dewan Kesenian Lampung (DKL) sadèrèngpun nerasaken sekolah ing Jurusan Basa Prancis ing Universitas Negeri Jakarta. Anggénipun sinau basa Prancis piyambakipun oten lulus, lajeng sak punika sekolah malih ing jurusan psikologi, mata kuliah ingkang dipunremeni. Sapunika Dian dumunung ing Yogyakarta.[1] Asiling karya-karyanipun ingkang awujud puisi saha cariyos cekak kapacak wonten ing Kompas, Koran Tempo, Media Indonesia, Playboy Indonesia, The Jakarta Post, Majalah Pantau, Jurnal Perempuan, Esquire Magazine, Suara Merdeka, Republika, Lampung Post, Sumatera Post lan BlockNot Poetry, lan sapanunggalanipun, kejawi ugi wonten ingkang kapacak wonten ing antologi sesarngan kaliyan sastrawan sanèsipun. Sapérangan puisinipun ugi mlebet wonten ing antologi 100 Puisi Terbaik 2008 ingkng dipunterbitaken déning penerbit Gramedia Pustaka Utama. Sapunika, piyambakipun dados editor blocknot poetry kanggé blocknoteinstitute, lan kempalan cerpenipun ingkang sampun medal inggih punika kanthi irah-irahan “como un sueno” (orakel, 2005.[2] Broken Heart Walking inggih koleksi karya puisinipun ingkang kaping pungkasan. Dina Oktaviani ugi misuwur dados pamaos puisi ingkang saé. Piyambakipunboten namung maosaken puisi wonten ing adicara-adicara sastra, nanging ugi wonten ing adiara-adicara musik, kados ta festival band. Sapéranganpagelaran maosaken puisinipun ugi dipunsengkuyung kaliyan video-slide saha musik ingkang saé. Rokok kretek Dji Sam Soe saha anggènipun nampilakenpagelaranipun ingkang mawi pakeyan ingkang èksèntrik inggih dados titikanipun nalika piyambakipun maos puisi. Dina Oktaviani ugi sampun ngasilaken karya pertalan saking buku mawi basa Spanyol saha basa Inggris ingkang dipunterjemahaken dhateng basa Indonésia.

Asiling Karya[besut | besut sumber]

  • Como Un Sueño (kumpulan carkak, 2005)
  • Biografi Kehilangan (kumpulan sajak, 2006)
  • Hati Yang Patah Berjalan/Broken Heart Walking (kumpulan sajak, dwibasa Indonesia-Inggris, 2009)
  • PUISI SABBATH
  • Puisi Indah SOLITAIRE
  • puisi Hujan
  • “PIGURA SEPASANG SAUDARI
  • puisi DI BAWAH SEBUAH GANG
  • puisi Kenangan Pada Sebuah Taman
  • puisi Nyanyian Untuk Anjing
  • pusi Prosa Tahun Baru
  • puisi Sakramen
  • puisi Sebuah Natal, Hujan, Penghancuran
  • puisi Ciuman Judas
  • Empat Bait Pergi Biografi kehilangan
  • Dongèng Untuk Bapa
  • Puisi Memo Sebuah Kelahiran
  • Puisi Bangkai Tanjungkarang
  • Puisi Lukisan Sempurna
  • Ritus Berahi
  • Sebelum Kau Pergi
  • Silsilah, kita merindukan sesuatu yang telanjang

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] Dina Oktaviani: Biography (dipunundhuh tanggal 22 Januari 2013)
  2. [2] Biografi Dina Oktaviani (dipunundhuh tanggal 23 Januari 2013)