Desy Ratnasari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Desy Ratnasari
Desy Ratnasari.jpg
LairDesy Ratnasari
Pakaryanmodhèl, aktris, pembawa acara, penyanyi
Taun aktif1989-saiki
BojoTrenady Pramudya (pegat)
Sammy Hamzah (pegat)
Irwan Danny Musri
AnakNasywa Nathania Hamzah
Wong tuwaHM Syaminan lan Mulyanah

Desy Ratnasari dikenal minangka penyanyi, presenter, pemain sinétron, lan bintang filem.[1][2] Dhèwèké lair ing Sukabumi, 12 Dhésèmber 1973.[2] Desy wiwit karire kawit umur 14 taun, ya iku nalika mèlu pemilihan modhel ing sawijining kalawarta terbitan kutha krajan.[2]

Minangka bintang filem, Desy dadi salah sijiné juru main filem kang kasil anggoné nyedot akèh penonton.[2] Film ing antarané ya iku filem Olga Sepatu Roda, Blok M, bareng karo Didi Petet mbintangi filem Si Kabayan,bareng bintang cilik ya iku Joshua Suherman lan aktor Anjasmara ing filem anak-anak Joshua-Joshua.[2] Desy uga mbintangi filem religius Kun Fayakuun bareng ustad Yusuf Mansur.[2]

Desy dikenal minangka penyanyi lagu Tenda Biru.[2] Lagu kang ngetop nalika iku, kasil ndadèkaké Desy dadi penyanyi kaloka.[2] Banjur disusul lagune kang irah-irahane Takdir, kang nalika iku ndadèkaké dhèwèké diprotes amarga saire.[2]

Desy iku anak mbarep saka sadulur kang cacahé papat. Dhèwèké putrane H.M. Syahminan (alm) lan Hj. Mulyanah. Kaitane karo masalah pribadine, wong wadon kang duwé anak siji iki wis gagal omah-omah.[2] Bojo kang sapisan ya iku Trenadi Pramudya, lan bojo kaping pindho ya iku pengusaha Sammy Hamzah.[2] Desy kekancan apik kato mantan putri Indonesia, Alya Rohali lan Dina Lorenza. Desy iku sarjana psikologi saka Universitas Atmajaya éntuk gelar magister psikologi saka Universitas Indonesia.

Album[besut | besut sumber]

  • Lukisan Cinta (1993)
  • Bukan Aku Menolakmu (1995)
  • Tenda Biru (1996)
  • Sampai Hati (1997)
  • Lembaran Baru (1998)
  • Karena Cinta (1999)
  • Desy Menyesal (2000)
  • Untukmu... (2003)
  • The Best of Desy Ratnasari (2005)

Lagu[besut | besut sumber]

  • Saskia (Soundtrack: Saskia)
  • Kang Kemon (Soundtrack: Glen Kemon Mudik)
  • Jual Tampang (Soundtrack: Jual Tampang)
  • Sampati Hati (Soundtrack: Sinetron Tirai Kasih Yang Terkoyak)
  • Takdir/Kasihku Yang Hilang (Soundtrack: Sinetron Takdir)
  • Mengapa (Soundtrack: Sinetron Melati)
  • Hanya Satu Mutiara (Soundtrack: Sinetron Hanya Satu Mutiara)
  • Cinta Tiada Akhir (Soundtrack: Sinetron Cinta Tiada Akhir)
  • Hidayah (Soundtrack: Sinetron Hidayah)

Senematografi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

  • Elegi Buat Nana (1988) minangka Desy
  • Saskia (1988) minangka Saskia
  • Komar Si Glen Kemon Mudik (1989) minangka Oneng
  • Joe Turun ke Désa (1989) minangka Neneng
  • Blok M (1990) minangka Lola
  • Oom Pasikom (1990) minangkai Rima
  • Jual Tampang (1990) minangka Sari
  • Olga dan Sepatu Roda (1991) minangka Olga
  • Pista (1991) minangka Nia
  • Suamiku Sayang (1992) minangka Mitha
  • Si Kabayan Mencari Jodoh (1994) minangka Iteung
  • Telegram (1997) minangka Ibune Sinta
  • Joshua oh Joshua (2000) minangka Ibu Jefry
  • Kun Fayakuun (2007) minangka Jogèd

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Jendela Rumah Kita (TVRI, 1989) minangka Astuti
  • Balada Orang Muda (TPI, 1990)
  • Senja di Ujung Tahun (RCTI, 1991)
  • Sengsara Membawa Nikmat (TVRI, 1991) minangka Halimah
  • Pelangi di Hatiku (RCTI, 1992)
  • Lelaki Dari Tanjung Bira (TVRI, 1992)
  • Bunga-Bunga Kehidupan (RCTI, 1993)
  • Buku Harian (SCTV, 1994) minangka Nunu
  • Desy (SCTV, 1994)
  • Flamboyan 108 (Indosiar, 1994) minangka Subaidah
  • Saat Memberi Saat Menerima (RCTI, 1995) minangka Indah
  • Pengantar jenazah I (ANTV, 1995)
  • Anakku Terlahir Kembali (RCTI, 1996)
  • Bukan Perempuan Biyasa (RCTI, 1997) minangka Sri
  • Takdir (Indosiar, 1998) minangka Shanti
  • Sabai Nan Aluih (TVRI, 1998) minangka Sabai
  • Melati (SCTV, 1998) minangka Melati
  • Kado Istimewa (Indosiar, 1998) minangka Menuk
  • Cinta (RCTI, 1999) minangka Rini
  • Hanya Satu Mutiara (RCTI, 1999) minangka Rosanti
  • Meniti Cinta (RCTI, 2001) minangka Wina
  • Andini/Demi Cinta (Indosiar,2001) minangka Andini
  • Kutunggu Kau Di Pasar Minggu (FTV) (SCTV, 2001) minangka Irma Arlina
  • Sajadah Panjang (SMS) (RCTI, 2001) minangka Aini
  • Suasana Pagi Idul Fitri (FTV) (SCTV, 2001)
  • Cintaku di Kampus Biru (Trans TV, 2003) minangka Yusnita
  • Anak Betawi (Lativi, 2003) minangka Emake Abe
  • Cinta Tiada Akhir (SCTV, 2003) minangka Ananta
  • Surga Ditelapak Kaki Ibu (SCTV, 2003) minangka Leida/ Ratih
  • Duk Duk Mong (TPI, 2003) minangka Lina
  • Seandainya (Indosiar, 2004) minangka Shanti
  • Siapa Yang Menghamili Inah (TV7, 2004)
  • Kisah Adinda (RCTI, 2004) minangka Miranti
  • Malin Kundang (SCTV, 2005) minangka Zaenab
  • Ciklet-Cinta Kelas Atas (SCTV, 2005) minangka Ratih
  • Hidayah (Trans TV, 2005)
  • Maha Kasih episode Dilamar 4 Pria (RCTI, 2006) minangka Nurul
  • Senyumku Tangisku (Indosiar, 2006) minangka Aisyah
  • Bunga Kasih Sayang (RCTI, 2006) minangka Indah
  • Legenda episode Malin Kundang (Trans TV, 2006) minangka Zaenab
  • Legenda episode Sangkuriang (Trans TV, 2007) minangka Dayang Sumbi
  • Putri (SCTV, 2007) minangka Dina
  • Keluargaku Harapanku (Indosiar, 2007) minangka Jihan
  • Dia Jantung Hatiku (RCTI, 2010) minangka Lila
  • Cahaya Cinta (Indosiar, 2011) minangka Siska
  • FTV Kasih Yang Terbuang (MNC TV, 2011) minangka Fathiyah
  • Cinta Sejati (MNC TV, 2011) minangka Widya
  • Fathiyah (MNC TV, 2012) minangka Mpok Indun

Presenter[besut | besut sumber]

  • Nada Ramadhan Trans TV
  • Debat Kandidat TPI
  • Person of The Month Metro TV
  • AWAS TV7
  • Gebyar BCA Indosiar
  • Selamat Pagi Trans 7
  • D'Show Trans TV
  • Coffee Break TV One

Iklan[besut | besut sumber]

Bebungah[besut | besut sumber]

  • 1988 Juara II GADIS Sampul
  • 1992 Best actress, readers choice Tabloid Citra 30th TVRI Anniv. (LTB)
  • 1993 Most Wanted Actress, readers choice Tabloid Nyata (Jawa Pos)
  • 1994 Leading actress nominee, drama-FSI (Buku Harian)
  • 1995 Leading actress nominee, drama FSI (Saat Memberi Saat Menerima)
  • 1996-Kaset Emas Anugrah HDX Award-Best Selling album (Tenda Biru)
  • Platinum Incetec Malaysia (Tenda Biru)
  • Favourite Actress Vista TV
  • 1997-Bintang Favorit LUX
  • Most Wanted Artist of the Year KISS, Indosiar
  • Vidia Trophy for best supporting role, drama FSI (BPB)
  • 1997-Favourite TV Star, Panasonic Award
  • 1998-Favourite Sinetron Actress, YESS!! Magazine-Aneka Magazine Award
  • 1999-Favorite TV Drama Actress, Panasonic Award
  • 1999-Favorite TV Star, Panasonic Award
  • Aktris Terheboh for the year 3rd anniv. KISS, Indosiar
  • 2001-Nominasi AMI Sharp Award "Menyesal"
  • 2003-Nominasi SCTV Awards "Aktris Ngetop" "Cinta Tiada Akhir"
  • 2003-Nominasi Panasonic Awards "Artis Terfavorit"
  • 2005-Nominasi SCTV Awards "Aktris Ngetop" "Malin Kundang"
  • 2005-Nominasi Panasonic Awards "Artis Terfavorit"
  • 2006-Nominasi Panasonic Awards "Artis Terfavorit"
  • 2010-Nominasi Panasonic Awards "Presenter Talkshow Terfavorit"

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. tokohindonesia.com Diundhuh tanggal 6 Agustus 2011
  2. a b c d e f g h i j k } kapanlagi.com Diundhuh tanggal 6 Agustus 2011