Deruk biasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Deruk Biasa
Streptopelia chinensis NBII.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Columbiformes
Famili: Columbidae
Génus: Streptopelia
Spésies: S. chinensis
Jeneng binomial
Streptopelia chinensis
Scopoli, 1768

Manuk Deruk ya iku manuk kang nduweni cucuk, getihe panas lan nak-kemanak kanthi ngendhog.

Karakteristik[besut | besut sumber]

Awaké ora pati gedhé kurang luwih 30 cm. Wernané coklat rada njambon. Manuk iki nduwèni buntut rada dawa. wulu ing buntuté sing paling njaba pinggir ana wernané putih kandel. Wulu ing suwiwi rada peteng tinimbang ing awaké. Ana tutul-tutul ireng putih ing gulu. Manuk iki urip cedhak manungsa. Golèk mangan ing ngisor, lemah.

Kebiasaan[besut | besut sumber]

Mencari makan di atas permukaan tanah. Sering duduk berpasangan di jalan yang terbuka. Bila terganggu, terbang rendah di atas tanah dengan kepakan sayap pelan yang khas[1].

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]