Coulibiac

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Coulibiac
Koulibiak au saumon.jpg
JinisPirog
Panggonan asalRussia
Woworan pokokSalmon or sturgeon, rice or buckwheat, hard-boiled eggs, mushrooms, onions and dill
Buku masakan: Coulibiac  Médhia: Coulibiac

coulibiac (saka basa Rusia: кулебя́ка, kulebyáka ) [1] yaiku salah sawijining jinis pirog Ruslan sing biasane diisi salmon utawa bahan bakar, beras utawa soba, endhog rebus, jamur, bawang, lan dill .[2] Pie dipanggang ing cangkang kue, biasane brioche utawa roti puff .[3]

Grand coulibiac klasik nampilake pirang-pirang isi, asring dicampur sawetara iwak putih lan beras kanggo lapisan ndhuwur lan ngisor kanthi isi steregeon utawa salmon.[3] Bahan sing paling ora umum umume kalebu ing versi utama sajian yaiku vesiga, sumsum balung mburi bahan bakar.

[4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2011-11-17. Dibukak ing 2012-03-05.CS1 dandani: archived copy as title (link)
  2. Madison Books; Andrews McMeel Publishing (1 November 2007). 1,001 Foods to Die For. Andrews McMeel Publishing. pp. 280–. ISBN 978-0-7407-7043-2. Dibukak ing 8 February 2011.
  3. a b "What is Coulibiac, Kulebiaka, Kulebyaka?". Diarsip saka sing asli ing 6 April 2015. Dibukak ing 27 December 2014.
  4. "Food Facts & Trivia: Vesiga". Dibukak ing 27 December 2014.