Brioche

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Brioche
Brioche.jpg
JinisBread or pastry
AjanganBreakfast, dessert, or snack
Panggonan asalFrance
Woworan pokokFlour, eggs, butter, milk, water, cream
Buku masakan: Brioche  Médhia: Brioche

Brioche ( /ˈbrʃ/, uga UK /ˈbrɒʃ, brˈɒʃ/, US /brˈʃ, ˈbrɔːʃ, brˈɔːʃ/, [1] Prancis: [bʁijɔʃ] ) minangka roti sing asale saka Prancis sing padha karo jajanan sing akeh banget, lan endhog lan mentega sing dhuwur (400 gram kanggo saben kilogram tepung) menehi crumb sing sugih lan lembut. Chef Joël Robuchon nggambarake minangka "entheng lan rada bengkak, kurang luwih, miturut proporsi butter lan endhog." [2] Nduweni kerak sing peteng, emas, lan flaky, asring ditanduri karo ngumbah endhog sawise diuji .

Brioche dianggep minangka Viennoiserie amarga digawe nganggo cara dhasar sing padha karo roti, nanging duwe pastry sing luwih sugih amarga tambahan endhog, mentega, cair (susu, banyu, krim, lan kadang-kadang brendi) lan sok-sok gula. Brioche, uga pain au lait lan pain aux raisins - sing umume dipangan nalika sarapan utawa minangka cemilan - dadi subkumpulan ragi saka Viennoiserie . Brioche asring dimasak nganggo woh utawa coklat coklat lan disajikake dhewe, utawa minangka dhasar panganan cuci mulut kanthi macem-macem variasi lokal kanggo bahan tambahan, tambalan utawa topping.

Brioche des Rois (dadi sak Epiphany, kayata ing Provence )

Galeri[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Brioche". Collins English Dictionary. HarperCollins. Dibukak ing 2 May 2019.
  2. Robuchon, Joël, ed. (2007). Le Grand Larousse Gastronomique. Paris: Larousse. p. 134. ISBN 978-2-03-582360-1.