Clifford Geertz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Clifford Geertz
Lair (1926-08-23)Agustus 23, 1926
San Francisco
Pati Oktober 30, 2006(2006-10-30) (umur 80)
Philadelphia
Bangsa Amerika Serikat
Alma mater Antioch College, Harvard University
Karièr ngèlmiah
Babagan Antropologi
Institutions

University of Chicago

Institute for Advanced Study, Princeton, New Jersey
Juru pamrayogya dhoktoral Talcott Parsons
Mahasiswa dhoktoral James Siegel, James Boon, Lawrence Rosen, Abdellah Hammoudi, Sherry Ortner, Paul Rabinow, David Szanton
Mrabawani Gilbert Ryle, Ludwig Wittgenstein, Max Weber, Paul Ricoeur, Alfred Schütz

Clifford Geertz ya iku ahli antropologi saka San Francisco, California, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1926[1][2]. Geertz olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing Antioch College (BA) taun 1950 lan Harvard University (Ph.D.) taun 1950[3][4]. Panlitian antropologis Geertz naté ana ing Paré, Jawa (taun 1952, 1971, lan 1986). Sabanjuré ing Bali taun 1957-1958 lan Sefrou, Maroko (taun 1963, 1968, 1969, 1972, lan 1976)[1][2]. Karya-karya antropologis kang sinerat déning dhèwèké ya iku antarané Peddlers and Princes: Social Change and Economic Modernization in Two Indonesian Towns (1963), The Interpretation of Cultures (1973), Local Knowledge: Further Essays in Interpretive Anthropology (1983), lan Works and Lives: The Anthropologist as Author (1988)[1]. Geertz iki duwé revolusi intertretasi ing lintas disiplin. Geerts karenan ing bab struktural lan ndadiaké antropologi sosiobudhaya iku prestise ing antara èlmu filosofi, kritik sastra, sujarah lan pulitik[5].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. kk. 266–267. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b Gérald., Gaillard, (2004). The Routledge dictionary of anthropologists. London: Routledge. k. 337. ISBN 020349900X. OCLC 56606384. 
  3. "Clifford Geertz | American anthropologist". Encyclopedia Britannica (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-12. 
  4. Kuper, Adam (2006-11-15). "Obituary: Clifford Geertz". The Guardian (ing basa Inggris). ISSN 0261-3077. Dijupuk 2018-01-12. 
  5. Yarrow, Andrew L. (2006-11-01). "Clifford Geertz, Cultural Anthropologist, Is Dead at 80". The New York Times (ing basa Inggris). ISSN 0362-4331. Dijupuk 2018-01-12.