Clifford Geertz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Clifford Geertz
Lair(1926-Cithakan:NOMORBULAN-23)23 Agustus 1926
San Francisco
PatiOktober 30, 2006(2006-10-30) (umur 80)
Philadelphia
BangsaAmerika Serikat
Alma materAntioch College, Harvard University
Karièr ngèlmiah
BabaganAntropologi
InstitutionsUniversity of Chicago Institute for Advanced Study, Princeton, New Jersey
Juru pamrayogya dhoktoralTalcott Parsons
Mahasiswa dhoktoralJames Siegel, James Boon, Lawrence Rosen, Abdellah Hammoudi, Sherry Ortner, Paul Rabinow, David Szanton
MrabawaniGilbert Ryle, Ludwig Wittgenstein, Max Weber, Paul Ricoeur, Alfred Schütz

Clifford Geertz ya iku ahli antropologi saka San Francisco, California, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1926[1][2]. Geertz olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing Antioch College (BA) taun 1950 lan Harvard University (Ph.D.) taun 1950[3][4]. Panlitian antropologis Geertz naté ana ing Paré, Jawa (taun 1952, 1971, lan 1986). Sabanjuré ing Bali taun 1957-1958 lan Sefrou, Maroko (taun 1963, 1968, 1969, 1972, lan 1976)[1][2]. Karya-karya antropologis kang sinerat déning dhèwèké ya iku antarané Peddlers and Princes: Social Change and Economic Modernization in Two Indonesian Towns (1963), The Interpretation of Cultures (1973), Local Knowledge: Further Essays in Interpretive Anthropology (1983), lan Works and Lives: The Anthropologist as Author (1988)[1]. Geertz iki duwé revolusi intertretasi ing lintas disiplin. Geerts karenan ing bab struktural lan ndadiaké antropologi sosiobudhaya iku prestise ing antara èlmu filosofi, kritik sastra, sujarah lan pulitik[5].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. pp. 266–267. ISBN 020364459X. OCLC 436848672.CS1 maint: extra text: authors list (link)
  2. a b Gérald., Gaillard, (2004). The Routledge dictionary of anthropologists. London: Routledge. p. 337. ISBN 020349900X. OCLC 56606384.CS1 maint: extra punctuation (link)
  3. "Clifford Geertz | American anthropologist". Encyclopedia Britannica (in Inggris). Retrieved 2018-01-12.
  4. Kuper, Adam (2006-11-15). "Obituary: Clifford Geertz". The Guardian (in Inggris). ISSN 0261-3077. Retrieved 2018-01-12.
  5. Yarrow, Andrew L. (2006-11-01). "Clifford Geertz, Cultural Anthropologist, Is Dead at 80". The New York Times (in Inggris). ISSN 0362-4331. Retrieved 2018-01-12.