Cek Toko Sebelah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cek Toko Sebelah
250px
Disutradarani Ernest Prakasa
Diprodhuseri Chand Parwez Servia
Fiaz Servia
Ditulis déning Ernest Prakasa
Jenny Jusuf
Meira Anastasia
Dibintangi Lihat pemeran
Dinaratori Ernest Prakasa
Dimusiki Andhika Triyadi
Sinématografi Dicky R. Maland
Dibesut déning Cesa David Luckmansyah
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning PT. Kharisma Starvision Plus
Tanggal metu
28 Desember 2016
Suwéné
98 Menit
Nagara [[Image:{{{4}}}|25px]]
Basa Indonesia

Cek Toko Sebelah ya iku filem komedi Indonésia prodhuksi Starvision Plus kang dirilis ing 28 Dhésèmbér, 2016 lan disutradarai déning Ernest Prakasa. Ide crita saka filem iki digawé saka kasunyatan etnis Tionghoa nalika anaké wis diwasa, sékolah kang dhuwur, nanging pungkasané mung nyambut gawé ing toko wong tuwané dhéwé. Filem iki ditulis déning Ernest Prakasa lan Jenny Jusuf nganggo pengembangan crita saka Meira Anastasia.

Cek Toko Sebelah olèh reaksi apik saka pamirsa lan kritikus filem, utamané kanggo skénario filem. Ing Festival Film Indonesia 2017, filem iki olèh sangang nominasi, kalebu Film Terbaik lan Sutradara Terbaik lan Aktor Terbaik kanggo Ernest Prakasa, filem iki menang ing kategori Skenario Asli Terbaik. Cek Toko Sebelah luwih suksès ing Festival Film Bandung 2017 ing ngendi filem iku menang rong penghargaan (Film Terpuji dan Aktor Terpuji).

Paraga[besut | besut sumber]

  • Ernest Prakasa Minangka Erwin
  • Dion Wiyoko Minangka Yohan
  • Chew Kinwah Minangka Koh Afuk
  • Adinia Wirasti Minangka Ayu
  • Gisella Anastasia Minangka Natalie
  • Tora Sudiro Minangka Robert
  • Asri Welas Minangka Ibu Sonya
  • Yeyen Lidya Minangka Anita
  • Dodit Mulyanto Minangka Kuncoro
  • Kaesang Pangarep Minangka Tukang Taksi
  • Awwe Minangka Ojak
  • Adjis Doa Ibu Minangka Yadi
  • Arafah Rianti Minangka Tini
  • Aci Resti Minangka Kurir Tengil
  • Anyun Cadel Minangka Rohman
  • Abdur Arsyad Minangka Vincent
  • Nino Fernandez Minangka Reno
  • Hifdzi Khoir Minangka Pria Misterius
  • Budi Dalton Minangka Pak Nandarr
  • Arief Didu Minangka Dokter Cahyo
  • Yudha Keling Minangka Diding
  • Liant Lin Minangka Amiauw
  • Edward Suhadi Minangka Aming
  • Sylvester Aldes Minangka Aloy
  • Melissa Karim Minangka Elisa
  • Ichal Kate Minangka Iwan
  • Raim Laode Minangka Joni
  • Hernawan Yoga Minangka Saipul/Tukang Roti
  • Yusril Fahriza Minangka Naryo
  • Gita Bhebhita Minangka Bu Hilda
  • Guntur LDP Minangka Pengantin Pria
  • Paopao LDP Minangka Pengantin Wanita
  • Dayu Wijanto Minangka Ci Lili
  • Ucita Pohan Minangka Mamak Rempong
  • Sri Rahayu Minangka Tukang Selfie
  • Arif Brata Minangka Untung
  • Rachman Avri Minangka Pak Ali
  • Billy W Polli Minangka Satpam Rumah Sakit
  • Bene Dionysius Minangka Cameo Gak Jelas
  • Adink Liwutang Minangka Cameo Gak Jelas
  • Marvel Adyama Minangka Erwin Kecil
  • Faisal Ayed Minangka Yohan Kecil
  • Patrick Effendy Minangka Pacar Bu Hilda

Penghargaan[besut | besut sumber]

Penghargaan Tanggal Kategori Penerima Hasil Ref.
Usmar Ismail Awards 29 April 2017 Film Terbaik Cek Toko Sebelah Nominasi
[1]
Pemeran Pendukung Wanita Terbaik Adinia Wirasti Nominasi
Penggubah Lagu Terbaik "Senyum dan Harapan" oleh Mada The Overtunes Nominasi
Penulis Skenario Terbaik Ernest Prakasa Nominasi
Indonesian Movie Actors Awards 18 Mei 2017 Film Terfavorit Cek Toko Sebelah Menang
[2]
Pemeran Pendukung Pria Terfavorit Dion Wiyoko Menang
Pemeran Pendukung Pria Terbaik Nominasi
Ansambel Terbaik Cek Toko Sebelah Nominasi
Festival Film Bandung 22 Oktober 2017 Film Bioskop Terpuji Cek Toko Sebelah Menang
[3]
Sutradara Terpuji Ernest Prakasa Nominasi
Pemeran Pembantu Pria Terpuji Dion Wiyoko Nominasi
Penulis Skenario Terpuji Ernest Prakasa Menang
Festival Film Indonesia 11 November 2017 Film Bioskop Terbaik Cek Toko Sebelah Nominasi
[4]
Penyutradaraan Terbaik Ernest Prakasa Nominasi
Pemeran Utama Pria Terbaik Nominasi
Pemeran Pendukung Pria Terbaik Dion Wiyoko Nominasi
Pemeran Pendukung Wanita Terbaik Adinia Wirasti Nominasi
Skenario Asli Terbaik Ernest Prakasa Menang
Penyuntingan Terbaik Cesa David Luckmansyah Nominasi
Tata Suara Terbaik Khikmawan Santosa, Mohamad Ikhsan Sungkar dan Madunazka Nominasi
Lagu Tema Terbaik "Senyuman dan Harapan" oleh Mada The Overtunes Nominasi

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Daftar Pemenang Usmar Ismail Awards 2017". DetikCom. 
  2. Guntur Merdekawan (19 Mei 2017). "Indonesian Movie Actors Awards 2017 Bagi Kemenangan Rata". Kapanlagi.com. Dijupuk October 7, 2017.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  3. "Daftar Pemenang Penghargaan Festival Film Bandung 2017". Kompas.com (ing basa Indonesian). Dijupuk October 23, 2017. 
  4. "Daftar nominasi 'Festival Film Indonesia 2017'". Rappler (ing basa Indonesian). Dijupuk October 6, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]