Castel di Sangro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Castel di Sangro iku sawijining kutha kanthi 5,830 kang ndunungi (data 31 Juli, 2005) ing Provinsi L'Aquila, Italia kidul. Jembar wewengkon 83,98 km2 kapadhetan kang ndunungi ya iku 69,04 jiwa/km2.

Géografi[besut | besut sumber]

Kutha iki dumunung ing pinggir Kali Sangro, ing lembah pagunungan Apennine, ana ing koordinat 41°46′59″N 14°06′27″E / 41.78306°N 14.10750°E / 41.78306; 14.10750 Komunitas tetanggané antarané: Roccaraso, Pescocostanzo, Rivisondoli, Montenero Val Cocchiara, Rionero Sannitico (IS), San Pietro Avellana (IS), Scontrone, lan Vastogirardi (IS)

Dhémografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing kang ndunungi

Sajarah[besut | besut sumber]

Castel di Sangro kaloka nalika jaman kamaharajan Romawi minangka Aufidena (kutha para Samnites).

Pemandhangan utama[besut | besut sumber]

Ulah raga[besut | besut sumber]

Kutha iki dadi misuwur ing tegahan taun1990 amarga ulah raga bal-balan lan klub Castel di Sangro Calcio

Distrik[besut | besut sumber]

Castel di Sangro kapérang dadi enenm dhistrik:

  • Civita;
  • Stazione;
  • Colle;
  • Codacchiola
  • Ara;
  • Piazza.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]

Lembah Alto Sango