Luco dei Marsi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Comune Luco dei Marsi
Negara Flag of Itali Italia
Region Abruzzo
Provinsi L'Aquila (AQ)
Walikutha Orante Venti
Area 44.61 km2 (17 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 41°58′N 13°28′E / 41.967°N 13.467°E / 41.967; 13.467
Gentilic Luchesi
Kodhe Telepon 0863
Kodhe Pos 67056
Frazioni Petogna
Patron Madonna dell'Ospedale
 - Day last Sunday of August
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Luco dei Marsi in Italy
Website: [1]

Luco dei Marsi iku sawijining comune lan kutha ing Provinsi L'Aquila ing region Abruzzo nagara Italia. Kutha iki minangka bagéan saka Marsica.

Kutha iki didegaké kira-kira déning Kaisar Romawi Claudius kanggo mènèhi papan kanggo para pekerja kanthi nggaringaké tlaga Lacus Fucinus (Tlaga Fucino). Jeneng iku asal saka jenengé alas sacedhaké kono ya iku: Lucus Angitiae, ngarujuk marang tukang sihir saka sukubangsa Marsi. Jembar wewengkon 44,61 km2 lan cacahing padunung 5.811 jiwa (data taun 2005). Kutha utawa komunitas kang wewatesan ya iku: Avezzano, Canistro, Capistrello, Celano, Civita d'Antino, Civitella Roveto, lan Trasacco.

Sajeroning abad pertengahan tlatah mau duwèké d'Avalos banjur diduwèni déning kulawarga Colonna

Demografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing padunung