Menyang kontèn

Luco dei Marsi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Barkas:Luco dei Marsi-Stemma.png
Comune Luco dei Marsi
Negara Flag of Itali Italia
Region Abruzzo
Provinsi L'Aquila (AQ)
Walikutha Orante Venti
Area 44.61 km2 (17 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 41°58′N 13°28′E / 41.967°N 13.467°E / 41.967; 13.467
Gentilic Luchesi
Kodhe Telepon 0863
Kodhe Pos 67056
Frazioni Petogna
Patron Madonna dell'Ospedale
 - Day last Sunday of August


Location of Luco dei Marsi in Italy
Website: [1]

Luco dei Marsi iku sawijining comune lan kutha ing Provinsi L'Aquila ing region Abruzzo nagara Italia. Kutha iki minangka péranganing Marsica.

Kutha iki diyasa kira-kira déning Kaisar Romawi Claudius kanggo mènèhi papan kanggo para pekerja kanthi nggaringaké tlaga Lacus Fucinus (Tlaga Fucino). Jeneng iku asal saka jenengé alas sacedhaké kono ya iku: Lucus Angitiae, tegesé tukang sikir saka sukubangsa Marsi. Jembar wewengkon 44,61 km2 lan cacahing kang ndunungi 5.811 jiwa (data taun 2005). Kutha utawa komunitas kang wewatesan ya iku: Avezzano, Canistro, Capistrello, Celano, Civita d'Antino, Civitella Roveto, lan Trasacco.

Sajeroning abad pertengahan tlatah mau duwèké d'Avalos banjur diduwèni déning kulawarga Colonna

Dhémografi[besut | besut sumber]

Tuwuhing kang ndunungi