Cassata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cassata
Cassata siciliana.jpg
Jeneng liyanéCassata siciliana
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaSicily
Woworan pokoksponge cake, fruit juice or liqueur, ricotta, candied peel, marzipan, icing
VariasiCassata a forno (in oven), cassata catanese
Buku masakan: Cassata  Médhia: Cassata

Cassata utawa cassata siciliana ( /kəˈsɑːtə/ kə-SAH-tə, palafalan jroning basa Italia: [kasˈsaːta sitʃiˈljaːna], Sicilian: [kasˈsaːta sɪʃɪˈljaːna] ) minangka salah sawijining olahan tradisional saka Sisilia, Italia . [1] [2] Cassata kalebu kue bunder bunder sing dibasahi jus buah utawa minuman keras lan dilapisi keju ricotta lan woh-wohan permen, isine uga digunakake karo cannoli . Cassata duwe cangkang marzipan, lapisan warna pink lan ijo, lan desain dekoratif. Cassata uga bisa ngrujuk menyang es krim Neapolitan sing ngemot woh-wohan utawa kacang-kacangan utawa kacang-kacangan.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Dai musulmani agli spagnoli: ecco le mutazioni della cassata siciliana". Cibodistrada.it. 2016-03-26. Dibukak ing 2016-10-22.
  2. "Gastronomia". Web.tiscalinet.it. Dibukak ing 2016-10-22.