Carlos Menem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Carlos Saúl Menem
Menem con banda presidencial.jpg
Senator Nasional
untuk La Rioja
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
10 Dhésèmber 2005
Serving with Ada Maza
Teresita Quintela
Kadhisiki Eduardo Menem
Présidhèn Argentina kaping 48
periode 2
Lungguh
8 Juli 19959 Dhésèmber 1999
Wakil Présidhèn Carlos Ruckauf
Kadhisiki kapilih malih
Kagantèni Fernando de la Rúa
Présidhèn Argentina kaping 48
periode 1
Lungguh
8 Juli 19897 Juli 1995
Wakil Présidhèn Eduardo Duhalde(1989-1991)
tidak ada (1991-1995)
Kadhisiki Raul Alfonsín
Kagantèni kapilih malih
Gubernur La Rioja
Masa kalungguhan ke-3
Lungguh
10 Dhésèmber 19877 Juli 1989
Wakil Gupernur Bernabé Arnaudo
Kadhisiki dipilih kembali
Kagantèni Bernabé Arnaudo
Gubernur La Rioja
Masa kalungguhan ke-2
Lungguh
10 Dhésèmber 19839 Dhésèmber 1987
Wakil Gupernur Bernabé Arnaudo
Kadhisiki Military Junta
Kagantèni dipilih kembali
Gubernur La Rioja
Masa kalungguhan kaping 1
Lungguh
25 Mèi 197324 Maret 1976
Kadhisiki Military Junta
Kagantèni Military Junta
Rerincèn priangga
Lair (1930-07-02) Juli 2, 1930 (umur 87)
Anillaco, La Rioja
Bangsa Argentina
Parté pulitik Justicialist
Sisihan Zulema Yoma (1966-91) (cerai)
Cecilia Bolocco (2001-07) (cerai)
Alur Saúl Menem
Mohibe Akil
Anak Zulema Menem
Carlos Saúl Facundo Menem
Carlos Nair Menem
Máximo Saúl Menem
Propési Pengacara
Agama Katolik Roma (miyos minangka Muslim)
Tandha tangan

Carlos Saúl Menem (lair ing Anillaco, La Rioja, 2 Juli 1930; umur 87 taun) inggih punika Présidhèn Argentina wiwit 8 Juli 1989 dumugi 10 Dhésèmber 1999 kanggé Parté Justisialis (Peronis).[1]

Latar belakang[besut | besut sumber]

Piyambakipun miyos saking kulawarga Muslim Saúl Menem lan Mohibe Akil, satunggaling imigran Suriah ing kutha alit Anillaco, ing provinsi La Rioja. Piyambakipun sinau kanggé dados pangacara wonten ing Universitas Córdoba piyambakipun dados pendukung Juan Perón. Menem kampanye kanggé tahanan pulitik lan dipuntahan nalika taun 1957 amargi njurung aksi kekerasan nglawan kediktatoran Aramburu.

Èwadèn èpiyambakipun mlebet Katolik, ikatanipun kaliyan tanah air tiyang sepuhipun tetep kuat. Wonten ing taun 1964 piyambakipun tindak dhateng Suriah lan wonten ing mrika piyambakipun kapanggih kaliyan Zulema Fátima Yoma, tiyang keturunan Suriah-Argentina. Kekalihipun palakrama ing taun 1966. Menem ugi dados présidhèn kanggé Asosiasi keturunan Suriah-Lebanon ing La Rioja.[2]

Menem pisahan kaliyan Zulema Yoma taun 1991. Putranipun ingkang ama Zulema María Eva Menem nindakaken peran minangka Ibu Nagara wonten ing adicara-adicara resmi kanggé sisa masa kalungguhan kepresidenan bapakipun. Wonten ing taun 1995, putranipun, Carlos Saúl Facundo Menem Yoma sèda wonten ing kacilakan helikopter. Èwadènè kadadosan punika dipunnyatakaken minangka kacilakan, kathah tiyang ingkang pitados bilih punika minangka rajapejah pulitik. Wonten ing Mèi 2001, Menem palakrama kaliyan model asal Chili ingkang nama Cecilia Bolocco (Miss Universe 1987) ingkang langkung enèm 35 taun.

Karier pulitik[besut | besut sumber]

Menem kapilih dados gubernur La Rioja taun 1973, sawijining posisi wigati damel piyambakipun dipunsoroti sasampun lengseripun Présidhèn Isabel Martínez de Perón rikala Maret 1976. Piyambakipun dipunkunjara déning junta militèr ing Tandil, Buenos Aires, dumugi 1981. Nalika Oktober 1983, kanthi lengseripun pamaréntahan militèr, Menem kapilih mali minangka Gubernur La Rioja.

Présidhèn[besut | besut sumber]

Menem ingkang kampanye minangka satunggaling pambrontak wonten ing parténipun piyambak lan menangaken pamilihan pendahuluan. Taun 1989 piyambakipun kapilih dados présidhèn, nggantosaken Raúl Alfonsín. Kampanyenipun ingkang kapusataken wonten ing janji-janji kabur arupi revolusi produktif lan salariazo (jargon kanggé minggahaken gaji ingkang ageng), ingkang katujokaken dhateng kelas pekerja, pendukung tradisional Parté Peronis.[3]

Piyambakipun minggah tahta ing tengah-tengah krisis ékonomi ageng ingkang dipuntandhani déning hiperinflasi dln resesi. Sasampunipun sarangken upaya ingkang gagal, Menteri Keuangan Domingo Cavallo nepangaken sarangken pembaruan lan ngiket aji peso Argentina kaliyan dolar Amérika. Swastanisasi parusahan-parusahan pelayanan umum kalebet parusahan lenga, kantor pos, telepon, gas, listrik lan parusahan toya) lan arus dana investasi asing langsung ingkang ageng-agengan ingkang nulung ngendhalikaken inflasi (saking 5.000% satunggal taun wonten ing pungkasaning 1980-an dumugi praktis nol nalika wiwitan 1990-an) lan kanggé ngewahi ékonomi, ananging sadaya punika kedah dipunbayar kaliyan tingkat pengangguran ingkang lumayan ageng. Taun 1991 piyambakipun mbiyangun pasaran bébas Mercosur. Kasuksesan Menem kanggé nambali kahanan ékonomi ndadosaken nagara punika salh satunggaling pelaku paling saé wonten ing Amérika Latin. Wiwit taun 199-dumugi 1994, PDB mundhak kanthi rekor 35% [4] ingkang nulung piyambakipun kapilih malih wonten ing kalungguhan kapresidenan kanthi mayoritas ageng.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Didhisiki déning:
Raúl Alfonsín
{{{jabatan}}}
19891999
Diganti déning:
Fernando de la Rúa

Cithakan:Kotak akir