Hiperinflasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Hiperinflasi, ning ilmu ékonomi, ya iku inflasi sig ora bisa dikendalikaké, kedaden nlika règa-règa pada munggah epet banget lan nilai dhuwit miturut drastis. Sacara formal, hiperinflasi kedadian nalika tingkat inflasi luwih saka 50% sawulané. Muturut aturan ibu jari, inflasi biasané dilapuraké setahun pisan, ananging ning kahanan hiperinflasi, tingkat inflasi dilapuraké ning interval kang luwih singkat, biasané sèsasi pisan. Hiperinflasi biasané bisa dingerteni nalika ana paningkatan persediaan dhuwit kang ora diweruhi utawa parubahan sistem mata uang secara drastis. Hiperinflasi biasané digathukaké karo perang, depresi ékonomi, lan anane kondisi pulitik kang memanas utawa sosial ning nagara.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hiperinflasi&oldid=1054630"