Hiperinflasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Hiperinflasi, ning ngèlmu ékonomi, ya iku inflasi sig ora bisa dikendalikaké, kedaden nlika règa-règa pada munggah epet banget lan aji dhuwit miturut drastis. Sacara formal, hiperinflasi kedadian nalika tingkat inflasi punjul 50% sawulané. Muturut aturan ibu jari, inflasi racaké dilapuraké setahun pisan, ananging ning kahanan hiperinflasi, tingkat inflasi dilapuraké ning interval kang luwih singkat, racaké sèsasi pisan. Hiperinflasi racaké bisa dingerteni nalika ana paningkatan persediaan dhuwit kang ora diweruhi utawa parubahan sistem mata uang kanthi drastis. Hiperinflasi racaké digathukaké karo perang, depresi ékonomi, lan anané kondisi pulitik kang memanas utawa sosial ning nagara.