Camoté cué

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Camote cue
3395San Antonio Valley Street Foods 06.jpg
Jeneng liyanéCamotecue, kamote cue, camote fritters
Tlatah utawa prajaPhilippines
Woworan pokoksweet potato, brown sugar, cooking oil
Buku masakan: Camote cue  Médhia: Camote cue

Camote cue utawa camotecue minangka panganan cemilan sing populer ing Filipina sing digawe saka camote ( ubi jalar ). Irisan camote dilapisi gula merah banjur digoreng kanggo masak kentang lan gula kanggo karamel. [1] Iki minangka salah sawijining panganan jalanan sing paling umum ing Filipina, uga banana banana lan turon . [2]

Tembung kasebut minangka portmanteau saka " camote " lan " barbecue ", sing pungkasan ing basa Inggris Filipina nyebutake daging sing dimasak kanthi gaya sing padha karo kebab . [3] Sanajan disajikake ing tusuk pring, ora masak ing tongkat kasebut. Tusuk sate murni kanggo nangani luwih gampang amarga biasane didol minangka panganan ing dalan.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Street food". My Sari-Sari Store. Accessed on 2010-11-12.
  2. (2009-06-28). "Turon". Adobongblog.com . Accessed on 2010-11-12.
  3. "Banana-que". Overseas Pinoy Cooking. Accessed on 2010-11-06.