Sunduk saté

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sunduk sate kayu

Sunduk sate yaiku tongkat logam utawa kayu sing lancip sing digunakake kanggo nyunduki panganan. Tembung kasebut kadhangkala bisa digunakake minangka metonim, kanggo ngrujuk kabeh panganan sing disedhiyakake ing tusuk sate, kaya ing "tusuk sate ayam". Skewers digunakake nalika Grilling utawa roasting daging lan iwak, lan ing aplikasi kuliner liyane. Ing basa Inggris, brochette minangka utang saka tembung Prancis kanggo skewer. Ing cookery, en liya brochette 'ing saté', lan nggambaraké bentuk sajian utawa cara masak lan porsi bagéyan pangan, daging utamané panggang utawa panganan laut, ing sate; contone, "cub lamb en brochette". [1] Sate asring digunakake ing macem-macem sajian kebab .

Pasangan saka genius Minoan, abad kaping 17 SM.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "En brochette definition and meaning". Collins English Dictionary. Dibukak ing 2018-03-07.