Turon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Turon
05269jfFoods of Bulacan Philippinesfvf 45.jpg
0001jfPhilippine cuisine dishes Baliuag Bulacafvf 42.jpg
Jeneng liyanéTurrón de banana, turrón de plátano, lumpiang saging
JinisSnack
Panggonan asalPhilippines
Woworan pokokBananas, brown sugar
Buku masakan: Turon  Médhia: Turon

Turon ( Pangucapan cara Tagalog: [tuˈɾɔn] ; uga dikenal minangka lumpiang saging (basa Filipina kanggo " lumpia banana"), yaiku cemilan Filipina sing digawe saka pisang sing diiris tipis (luwih becik pisang <i id="mwEQ">saba</i> utawa Cardaba ), dibungkus nganggo gula coklat, digulung ing pambungkus spring spring lan digoreng. Isi liyane uga bisa digunakake bebarengan karo gedhang, umume nangka ( langka ), uga ubi, mangga, keju cheddar lan klapa.

Turon minangka panganan cemilan lan panganan sing misuwur ing antarane masarakat Filipina . [1] Iki biasane didol ing sadawane dalan kanthi isyarat banana, [2] camote cue, lan maruya .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Home Cooking Rocks website accessed on 16 November 2010
  2. Turon recipe