Bumi Manusia (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Bumi Manusia
DisutradaraniHanung Bramantyo
DiprodhuseriFrederica
Ditulis déning
AdhedhasarBumi Manusia
déning Pramoedya Ananta Toer
Dibintangi
DimusikiAndhika Triyadi
SinématografiIpung Rachmat Syaiful
Dibesut déningSentot Sahid
Reynaldi Christanto
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningFalcon Pictures
Netflix
Tanggal metu
Suwéné
181 minit
Nagara[[Image:{{{4}}}|25px]]
BasaMelayu
Jawa
Walanda
RantamanRp30 miliar
KalarisanRp52,7 miliar (kira-kira)

Bumi Manusia (judhul internasional: The Earth of Mankind) yaiku filem drama biografi sajarah Indonesia taun 2019 sing disutradharani dening Hanung Bramantyo lan ditulis Salman Aristo. Filem kasebut adhedhasar novel berjudhul padha gawean Pramoedya Ananta Toer. Filem iki dibintangi Iqbaal Ramadhan, Mawar Eva de Jongh, lan Sha Ine Febriyanti.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • Bumi Manusia di Film Indonesia
  • "9 Interesting Facts behind the Making of 'Bumi Manusia'" [9 Fakta Menarik di Balik Pembuatan 'Bumi Manusia'] (ing basa Inggris). Falcon Pictures. Dibukak ing 22 Juni 2019.

Cithakan:Hanung Bramantyo