Bestru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bestru
Luffa aegyptiaca Blanco2.334-cropped.jpg
wit bestru
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Cucurbitales
Famili: Cucurbitaceae
Subfamili: Cucurbitoideae
Tribe: Benincaseae
Subtribe: Luffinae
Génus: Luffa
Mill.
Spesies
  • Luffa aegyptiaca

Bestru, Belustru (Luffa aegyptica, suku labu-labuan utawa Cucurbitaceae), sijining pala gumantung kang wis arang ditandur déning wong tani. Biasane tuwuhan iki mung ditandur kanggo selingan, ana ing tegalan utawa pomahan. Bestru isih sadulur sedhak tuwuhan oyong (Luffa acutangula), bedane bestru ora duwé lingir ing wohe.

Woh bestru
Woh bestru kang wis garing