Benyamin Yosef Bria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mgr.
Benyamin Yosef Bria
Uskup Denpasar
Gambar:Benyamin Yosef Bria.jpg
KeuskupanDenpasar
Didhapuk14 April 2000[1]
Term ended18 September 2007
SadurungéVitalis Djebarus, S.V.D.
DiterusakéSilvester Tung Kiem San
Orders
Ordination29 Juni 1985[1]
Consecration6 Agustus 2000[1]
by Anton Pain Ratu, S.V.D.
Personal details
Jeneng lairBenyamin Yosef Bria
Lair(1956-Cithakan:NOMORBULAN-07)7 Agustus 1956[1]
Indonésia Oekabiti, Amarasi, Kupang, Nusa Tenggara Timur
PatiSèptèmber 18, 2007(2007-09-18) (umur 51)[1]
Singapura Singapura
BuriedPalasari, Bali
Kabangsan Indonesia
DenominationKatolik Roma
Sesanti"Fiat Voluntas Tua"
(Jadilah Kehendak-Mu)

Mgr. Benyamin Yosef Bria (lair ing Oekabiti, Amarasi, Kupang, Nusa Tenggara Timur, 7 Agustus 1956 – pati ing Singapura, 18 Sèptèmber 2007 ing umur 51 taun) yaiku ing Keuskupan Denpasar saka 14 April 2000 tumeka 18 Sèptèmber 2007. Sabanjuré, Keuskupan Denpasar kapimpin déning Mgr. Silvester TUng Kiem San.

Riwayat[besut | besut sumber]

Wiait taun 1964, Bria sekolah ing Sekolah Dasar Katolik Aero Paroki Seon tumeka taun 1969, diteruske ing SMPK Oelolok Paroki Kiupukan 1970 tumeka 1971 lan SMPK Seon 1972 tumeka 1973. Sabanjuré, dhèwèké mlebu Seminari Menengah Lalian taun 1973, lulus 1976, lan neruskané ing Seminari Tinggi St. Petrus Ritapiret 1977 tumeka 1984. Wiwit taun 1977, Bria mèlu Tahun Orientasi Rohani (TOR) ing Ritapiret, 1978 tumeka 1981 sinau filsafat ing STFK St. Paulus Ledalero. Taun 1982 nglakoni Tahun Orientasi Pastoral (TOP) ing Seminari Lalian lan sinau teologi wiwit 1983 tumeka1984. Tanggal 28 Oktober 1984, Bria ditahbisake minangka diakon ing Ritapiret lan 29 Juni 1985, dhèwèké ditahbisake minangka imam ing Gereja Katedral Atambua déning Mgr. Anton Pain Ratu, S.V.D.

Bria didhapuk dadi Uskup Denpasar ing tanggal 14 April 2000 lan ditahbisake tanggal 7 Agustus 2000.[2] Bria tetep makarya minangka uskup nganti sédané, taun 2007.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e "Catholic Hierarchy". Retrieved 3 Januari 2013. Check date values in: |accessdate= (help)
  2. a b "Denpasar bishop passes away in Singapore". Antara. 2007-09-18. Retrieved 2007-09-19.

Pranala njaba[besut | besut sumber]