Bell's palsy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bell's palsy
Classification and external resources
Wong kang kena Bell's palsy lagi nyoba kanggo nuduhaké untuné lan ngangkat alisé.
ICD-10ICD-10 Chapter G|G510
ICD-9351.0
DiseasesDB1303
MedlinePlus000773
eMedicineemerg/56
MeSHD020330

Bell's palsy ya iku jeneng lelara kang nyerang saraf rai kang bisa nyebabaké kalumpuhan otot ing salah sawijining imbang rai. Saraf VII (saraf fascialis) kang ngalami disfungsi. Béda karo lelara stroke, lumpuh ing salah sawijining imbang rai tandha-tandhané ya iku kangèlan ngobahaké sawetara otot kang ana ing rai, kaya ta mripat ora bisa nutup, nyebul, lan sapanunggalané. Sawetara ahli ngandharaké yèn panyebab Bell's palsy awujud virus herpes kang ndadèkaké saraf abuh amarga infeksi. Cara ngobati lelara iki ya iku kanthi diwènèhi obat jinis steroid supaya ngurangi abuh.

Tembung Bell's Palsy dijupuk saka jeneng dhokter ing abad 19, Sir Charles Bell, wong sapisanan kang njlèntrèhaké kahanan iki lan nggayutaké kelainan ing saraf rai.

Pranala Jaba[besut | besut sumber]