Bantal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bantal

Bantal ya iku piranti panyangga sirah, biasanè digunakakè kanggo turu ing dhuwur dhipan, utawa sofa lan kursi[1].

Sejarah Bantal[besut | besut sumber]

Ing jaman biyèn bantal nuduhaké tingkat kasajahtran saka sing duwé[2]. Bantal wis dikenal déning masyarakat Mesir Kuna. Banjur bantal sing diwènèhi ornamèn lan tèknik njahité modhèrn dikenal ing Tiongkok, bantal dadi barang sing aji ing Tiongkok sing banjur dikenal ing Éropah abad tengahan[3]. Ing Tudor, Inggris, bantal dipercaya mung wong wadon sing arep lairan sing bisa olèh bantal, nanging saiki kabèh bisa nggunakaké bantal[4]. Revolusi Indhustri dadi seksi saka prodhuksi bantal lan hiasan gedhèn-gedhèn[4]. Bantal tradhisional China asring digawé saka kothak atos saka kayu, watu, wesi utawa keramik lan ora diisi gombal[2]. Wong Mesir uga turu nganggo bantal saka watu[5].

Referensi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bantal&oldid=989989"