Bae Yong Joon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bae Yong Joon
Bae Yong Joon.jpg
Miyos 29 Agustus 1972 (umur 44)
Seoul, Koréa Kidul
Pakaryan Pameran
Taun aktif 1995 - saiki
Situs resmi www.byj.co.kr
Jeneng Koréa
Hangul 배용준
Hanja 裵勇俊
Alih aksara
Anyar
Bae Yong-jun
McCune-
Reischauer
Pae Yong-chun

Bae Yong Joon (배용준, (lair ing Seoul, Koréa Kidul, 29 Agustus 1972; umur 44 taun), dhèwèké iku aktor Koréa Kidul kang kondhang amarga mainaké peran ing filem-filem drama. Penggemaré nyebut dhèwèké mawa singkatan BYJ, ananging penggemar ing Jepang ngundang nganggo undangan kurmatan Yon-sama (ヨン様 Tuan Yon?).

Dhèwèké miwiti kariré ing donya seni peran lumantar filem kang judhulé PPILKU kang dirilis ing taun 2004.[1] Saka peran iki, Bae Yong Jun nuli olèh tawaran kanggo mbintangi peran ing filem drama kayata SALUT D'AMOUR lan SIX STEPS TO SEPARATION.[1] Ananging nembé lumantar perané ing filem SUNNY PLACE OF THE YOUNG, aktor iki olèh sorotan saka para kritikus filem.[1] Kasuksèsan peran iki agawé dhèwèké olèh tawaran kanggo main ing filem "FIRST LOVE" kang agawé dhèwèké tambah kondhang.[1]

Sawisé sempet mutusaké kanggo ninggalaké donya peran kanggo nerusaké pendhidhikané ing Sung Kyun Kwan University, Bae Yong Jun akiré bali manèh ing donya filem lan mbintangi filem sérial tivi "HOTELIER".[1] Jeneng Bae Yong Jun iku malah kondhang sacara internasional nalika dhèwèké mainaké peran ing filem kang judhulé "WINTER SONATA".[1] Film iki uga kang akiré agawé pambukan anggoné dhèwèké mainaké filem-filem Koréa kanggo nembus pasar Jepang.[1]

Wis nganti ana limalas filem kang tau dibintangi déning dhèwèké, Bae Yong Jun akiré bisa olèh bebungah.[1] Dhèwèké olèh bebungah ora kurang saka sepuluh bebungah, kayata saka ajang KBS, Bak Sang, Blue Dragon lan MBC.[1]

Ing taun 2011, Bae Yong Jun kang mbintangi filem DREAM HIGH, nekani konsèr ing Jepang.[2] Masarakat Jepang ngerti filem kasebut ing channel Koréa KBS2TV, lan ditayangaké ing Jepang diputer déning stasiun tivi DATV.[2]

Tanggal 14 Maret 2011, Bae Yong Jun nyumbang 1 milyar won utawa 72 yuta yen ($900.000 USD) kanggo mbantu para korban bencana ing Jepang.[2] Sumbangan iku ora bisa diomong sithik, dhuwit iku bakal diwènèhaké marang Kepala Japan Tourism Agency, kang dienggo kanggo organisasi kang nyambut gawéné mulihaké pasca bencana.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i biografi Bae Yong Jun diundhuh tanggal 20 Agustus 2011
  2. ^ a b c d berita Bae Yong Jun diundhuh tanggal 20 Agustus 2011