Bachtiar Siagian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bachtiar Siagian
Gambar:Bachtiar Siagian, Peran Pemuda dalam Kebangkitan Film Indonésia, p147.jpg
Pakaryansutradara

Bachtiar Siagian (lair ning Binjai, Sumatera Utara, 19 Fèbruari 1923; umur 89 taun) ya iku salah sawijiné sutradara Indonésia. Dhèwèké kang wis nggayuh Piala FFI dadi Sutradara Terbaik ning taun 1960[1]. Dhèwèké uga pernah dadi aktor protagonis ana ing filem "Melati Sendja"[2]. Film-fileme akèh diperagakake déning artis Rima Melati, Mieke Widjaja, Nani Widjaya, karo Dicky Zulkarnaen.

Filmografi[besut | besut sumber]

1950an[besut | besut sumber]

1960an[besut | besut sumber]


Awards and achievements
Kang sadurungé
Lilik Sudjio
Film : Tarmina
(1955)
Sutradara Terbaik
(Festival Film Indonésia)

Film : Turang
(1960)
Kang sawisé
Misbach Jusa Biran
Film : Dibalik Tjahaja Gemerlapan
(1967)


Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Bachtiar Siagian(diundhuh tanggal 28 September 2012)
  2. Bachtiar Siagian (diundhuh tanggal 26 September 2012)