Arifin C. Noer

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Arifin C. Noer
Arifin C Noer.
Lair Arifin Chairin Noer
(1941-03-10)Maret 10, 1941
Flag of the Netherlands Cheribon, Jawa Kulon, Hindia-Walanda
Tilar donya Mèi 28, 1995(1995-05-28) (umur 54)
Flag of Indonésia Jakarta, Indonésia
Pagawéyan sutradara, produser
Garwa Jajang C. Noer
Anak Nitta Nazyra
Marah Laut

Arifin Chairin Noer (lair ing Cirebon, Jawa Kulon, 10 Maret 1941 – séda ing Jakarta, 28 Mei 1995 ing umur 54 taun), utawa luwih ditepungi Arifin C. Noer.[1] Ya iku sutradara téater lan film saka Indonésia kang wis akèh menangké Piala Citra ing bab film paling apik lan panulis skénario paling apik.[1]

Salah siji film Arifin kang paling kontroversial ya iku Pengkhianatan G 30 S/PKI (1984).[1] Film iki diwajibké pamaréntah Orde Baru kanggo diputer ing sakabihané stasiun tivi saben taun ing tanggal 30 September kanggo ngèlingi insidhèn Gerakan 30 September ing taun 1965.[1] Peraturan banjur diilangi ing taun 1997.[1]

Kejaba iku Arifin uga kang pisanan ngenali aktris Joice Erna lan ndadèkaké misuwur ing film Suci Sang Primadona ing taun 1977.[1]

Latar wuri téater kang kuwat diolèhake nalika dhèwèke mèlu ing klompok téateré Rendra lan uga banjur nulis lan nyutradharai lakon-lakoné dhéwé kayata Kapai Kapai, Tengul, Madekur dan Tarkeni, Umang-Umang lan Sandek Pemuda Pekerja.[2]

Bojoné uga aktris ya iku Jajang C. Noer.[2] Saka bojoné iku, Arifin duwé anak loro, ya iku Nitta Nazyra lan Marah Laut.[2]

Film kang wis tau disutradharai[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Arifin(30 Juni 2011)
  2. ^ a b c d (id)Arifin(30 Juni 2010)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arifin_C._Noer&oldid=1017939"