Ayumi Hamasaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ayumi Hamasaki
Hamasaki Ayumi.jpg
Ayumi Hamasaki ing Taiwan sasi Maret 2007
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Hamasaki Ayumi
Paraban Ayu, Crea
Saka Fukuoka, Jepang
Génre Pop, electronic dance, rock, klasik, R&B
Pakaryan Penyanyi, Penulis lagu, Produser kemanan, komposer, aktris, Modhel,
Mangsa akarya 1994–1995, 1998–saiki
Labèl Columbia Japan (1995)
Avex Trax (1998–present)
Drizzly (2002–2004)
Sana jaringan www.avexnet.or.jp/ayu

Ayumi Hamasaki (浜崎 あゆみ Hamasaki Ayumi lair ing Fukuoka, Jepang, 2 Oktober 1978; umur 37 taun) iku penyanyi saka Jepang. Dhèwèké kang akrab diundang Ayu éntuk sesebutan ratu pop Jepang kanthi top hit Love-Destiny ing taun 1999. Kenya kang nduwèni Zodiac libra iku, nduwèni golongan getih A. Dhuwuré Ayu ya iku 156 cm lan boboté 40 kg. Dhèwèké ngefans karo Keiko (Globe), Rie Miyazawa, Seiko Matsuda. Ayu uga ngefans karo Nicolas Cage. Film kasenengané Ayu ya iku The Bodyguard, Betty Blue, lan Leaving Las Vegas. Ayumi Hamasaki seneng dhahar biskuit, cake, coklat, lan kimchee. Kang tau disinaoni Ayumi ya iku sinau Piano, kaligrafi Jepang, pètungan sempoa, ngroncé kembang Jepang, lan sistem studi Kumonshiki.

Dhebut albumé ing taun 1998 kanthi tembangé Poker Face payu didol nganti luwih saka 50 yuta kopi album, iku nembé payu didol ing Jepang, durung ing nagara liya. Ayumi wis ngrilis 8 album studio, 40 tembang, siji mini album, lan 4 album kompilasi kanthi bebarengan karo perusahaan rekaman Avex Trax. Tembang kang kaping 40, kanthi irah-irahan Blue Bird, uga bisa luwih saka target dodolané kang nganti 20 yuta kopi. Ing taun 2007, Ayu ngrilis album kompilasi A Best 2 ing rong vèrsi ya iku Black lan White. Album iki didol ing minggu pisanan lan payu nganti 945.000 kopi.

Prestasi kang Ayumi éntuk ya iku Grand Prix Japan Record Taishou lan Grammmy Award Jepang kaping telu maturut-turut. Ing taun 2004, dhèwèké nulak bebungah kanthi tembangé Inspire, amarga ana konflik ing Avex ya iku antarané Max Matsuura lan Tatsumi Yoda. Sawisé iku, Ayumi kerep nulak bebungah amarga arep awèh kasempatan kanggo penyanyi-penyanyi liyané kang isih nom.

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Distance Love (Kyo Ai)
  • Twins Teacher (1993)
  • Battle Spirits Ryûko no Ken (1993)
  • Sumomo mo Momo (1995)
  • Miseinen (1995)
  • Ladys Ladys!! Soucho Saigo no Hi (1995)
  • Like Grains of Sand (1995)
  • Gakko II (1996)
  • Tsuki ni Shizumu (Sinking Moon) (2002)

Diskografi[besut | besut sumber]

Album studio[besut | besut sumber]

Album kompilasi[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  • ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng AvexProfile
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ayumi_Hamasaki&oldid=1093743"