Astro Boy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.
Manga
Written byOsamu Tezuka
Published byJepang Kobunsha / Kodansha
English publisherKanadha Amérika Sarékat Dark Horse Comics
DemographicShōnen
MagazineJepang Shōnen Kobunsha[1]
Original runApril 1952Maret 1968
Volumes23
Anime
Sutradara Osamu Tezuka
Studio Mushi Productions
Pelisensi Amérika Sarékat Kanadha Nozomi Entertainment
Ostrali Niu Sélan Madman Entertainment
Jaringan Amérika Sarékat NBC
Jepang Fuji TV
Ditayangkan 1 Januari 196331 Dhésèmber 1966
Gunggung episode 193
Related works
Portal Anime dan Manga

Astro Boy (鉄腕アトム Tetsuwan Atomu; uga diwastani Atom Boy) ya iku seri anime kang saka taun 1952 nganti tekan 1968, déné kartune diputer taun 1963-1966, Ing Indonesia, mangane tahu diterbitake mawa judhul Atom Boy.[2][3]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Serial Astro Boy ya iku serial kang nyaritakaké uripé manungsa ing mangsa sing arep teka.[3] Ana ing kono dicaritakake babagan Astro Boy kang urip bareng karo manungsa ya iku Doctor Tenma, kepala babagan kawruh nggawe robot wujud manungsa cilik kang dijenengi Astro.[3] Astro duwé sikap apikan lan seneng ngewenehi pitulungan marang wong liya, sanajan akèh kang ora seneng karo dhèwèké.[3]

Doctor Tenma sengaja nggawe Astro Boy kembar karo anaké kanggo ngilingi manèh anaké kang jenenge Tobio kang wis séda amarga kecelakaan mobil.[3] Mula iku Doctor Tenma sayang banget karo Astro Boy kaya anaké dhéwé.[3] Nganti Saiwijining dina Doctor Tenma sadar yèn Astro Boy ora tahu padha karo Tonio amarga pancen Astro Boy ora bisa tambah gedhé kaya manungsa liyané saéngga ora bisa nuduhaké èksprèsi kaya liyané.[3]

Ana ing manga asline ing taun 1960, Doctor Tenma banjur ngadol Astro Boy marang Hamegg, sing duwé sirkus kang jahat banjur Astro Boy dijahati déning dhèwèké.[3] Kepala Babagan kawruh kang anyar Profesor Ochanamizu kang ngerteni kaanan Astro Boy banjur njaluk Hamegg supaya nyerahaje Astro Boy marang dhèwèké.[3] Astro Boy banjur digawa lunga adoh lan diperlakokake apik lan disayangi, Astro Boy uga diangkat dadi palindunge.[3] Banjur Profesor Ochanomizu rikala ngerti Astro Boy duwé kakuwatan kang béda karo liyané, profesor banjur nambahi keterampilan lan kemampuan rikala arep ngandarakake apa sing ana ing atine kaya déné manungsa.[3] Astro Boy dadi superhero anyar.[3] Dhèwèké bisa merangi kajahatan kang ngrugekake manungsa.[3] Kaeh-akèhé musuh Astro ya iku robot-robot kang ora seneng karo manungsa, robot kang nagmuk, lan serangan alien.[3]

Arep saben carita kang melokake perang robot, Astro Boy mesthi mèlu.[3] Inti caritane ngrembag babagal masalah moral, tanggung jawab, kepahlawanan lan uga babagan kelangan.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Tetsuwan-Atomu website of Tezuka Production" (ing basa Jepang). 
  2. Kidnesia (dipunundhuh tanggal 16 februari 2013)
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p Astro Boy (dipunundhuh tanggal 16 februari 2013)