Astrid Sartiasari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Astrid Sartiasari
Latar wuri
Jeneng lair Astrid Sartiasari
Lair (1982-01-27) Januari 27, 1982 (umur 37)
Indonésia Surabaya, Jawa Timur, Indonésia
Jinis Musik pop
Pakaryan penyanyi
Taun aktif 2003-saiki
Parusahan rekaman Sony Music Entertainment Indonésia
Wong tuwa Drs. HM Ali Basjar (ayah)
Dra. Siti Kustiyah (ibu)

Astrid Sartiasari (lair ing Surabaya, Jawa Timur, 27 Januari 1982; umur 37 taun) ya iku penyanyi saka Indonésia.[1] Dhèwèké tau olèh bebungah Best Vocal ing Festival kelompok band SMA sa-Surabaya, sadurungé dhềwềké ditawani déning Sony Music amarga seneng karo suwarané kangng duwé warna.[1] Nalika taun 2003 Astrid dipercaya nyanyekake soundtrack filem Tusuk Jelangkung, lan lagu Ratu Cahaya.[1] Saliyané iku uga ana filem kang judhulé Vina Bilang Cinta, kanthi tembang Di Dadaku Ada Kamu dan Cinta.[1]

Karir Astrid tambah kondhang, kasempatan bola-bali nekani dhèwèké.[1] Astrid olih tawaran kanggo gabung ning album kompilasi bertajuk A Portrait of Yovie, ning kana dhèwèké kudu nembangaké single karya Yovie Widianto kang judhulé Tak 100%.[1] Babagan iku ora gawế dhèwèké wegah ngono waế.[1]

Ning akir taun 2005, Astrid nuli ngerilis album self-titled Astrid (2005).[1] Sing dadi tembangan unggulan ning album mau ya iku tembangan kang judhulé lagu Cinta Itu.[1] Tembangan iki nuli dadi theme-song filem MIRROR bebarengan karo tembangan-tembangan liyané, Ku Mau Kamu Selamanya, Cahaya Cinta lan Perpisahan.[1]

Ning sasi Fèbruari 2007, Astrid ngetokaké manèh repackage saka debut albumé, karo nampilaké hit-single, Jadikan Aku Yang Kedua.[1]

Ning tanggal 17 Juni 2011, Astrid dilamar déning Arlan Djowarsa.[2] Sakloron kang duwé kepenginan kanggo gawé single bebarengan, nanging amarga esih padha sibuk dhéwé-dhéwé, akiré kepenginan mau durung bisa kawujud.[2] Sakloron bakal nikah ning sasi November, ning Surabaya, Jawa Timur.[2] Meski dhèwèké janji bakal terus dadi penyanyi meski dhèwèké bakal dadi garwané Arlan.[2]

Full Album[besut | besut sumber]

Album kang tau dirilis déning Astrid Sartiasari:

Bebungah[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k biografi Astrid Sartiasari dipununduh tanggal 16 September 2011
  2. a b c d berita Astrid Sartiasari dipununduh tanggal 16 September 2011