Asam galat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Asam Galat
Gambar
Gambar
Identifikasi
Nomor CAS [149-91-7],[5995-86-8] (Monohydrate)
PubChem 370
SMILES Oc1cc(cc(O)c1O)C(O)=O
Sifat
Rumus molekul C7H6O5
Massa molar 170.12 g/mol
Panampilan Putih, putih-kekuningan atau
kristal berwarna coklat-kekuningan pucat.
Densitas 1.7 g/cm3 (anhidrat)
Titik leleh

250 °C, 523 K, 482 °F

Kelarutan dalam air 1.1 g/100 ml air @ 20 °C (anhidrat)
1.5 g/100 ml air @ 20 °C (anhidrat)
Kaasaman (pKa) COOH: 4.5, OH: 10.
Bahaya
MSDS External MSDS
Bebaya utama Irritant
Senyawa kagandhèng
Senyawa kagandhèng Asam benzoat, Fenol, Pirogallol
Kejaba ditélakaké suwaliké, data ing ndhuwur kanggo
ing suhu lan tekanan standar (25°C, 100 kPa)

Sangkalan lan referensi

Asam galat ya iku senyawa golongan asam fenolik C6-C1 (en:phenolic acid) utawa hidroksibenzoat, ya iku asam 3,4,5-trihidroksibenzoat.[1] Asale tembung galat ya iku tembung galle ing basa Prancis kang ateges pambengkakan ing jaringan tanduran sawisé terserang serangga parasit.[2] Senyawa iki bisa ditemokaké ing godhong ek lan anggur lan duwèni aktivitas minangka antioksidan (penangkal radikal bebas).[2][3] Asam galat ya iku subunit saka galotanin, ya iku polimer heterogen kang ngandut pirang-pirang molekul asam galat kang padha gegayutan karo asam galat liyane lan karo sukrosa lan gula liyane.[1] Akeh galotanin kang ngganggu uriping tanduran amarga bisa ngrombak enzim sitoplasma kanthi ndenaturasi protein (enzim ya iku protein), lan ketahanan tanduran kang ngandhutake manawa disebabkake amarga galatonin diangkut ing vakuola mula kapisah saka enzim ing sitoplasma.[1]

Biosintesis[besut | besut sumber]

Asam galat minangka senyawa turunan asam sinamat kang pambentukkane lumantar lintasan asam sikimat kanthi bahan dasar asam 3-dehidrosikimat[2] Reaksi wigati ing pembentukan asam sinamat lan pirang-pirang turunane ya iku pengubahan fenilalanin dadi asam sinamat lumantar proses deaminasi utawa palepasan amonia saka fenilalanin kanggo mbentuk asam sinamat.[1] Reaksi iki dikaalisis déning enzim fenilalanin amonia liase. Banjur asam sinamat diowahi dadi p-kumarat kanthi nambahake siji atom oksigen saka O2 lan atom H saka NADPH langsung ing posisi para saka asam sinamat (posisi atom karbon kaping papat kang diitung saka gugus asam sinamat ing cincin benzena).[1] Panambahan manèh gugus hidroksil (OH) liyane ing sisih gugus OH saka asama p-kumarat kanthi reaksi padha ngasilake asam kafeat.[1] Panambahan gugus metil (-CH3) saka S-adenosil metionin (SAM) e gugus OH saka asam kafeat ngasilake sam ferulat.[1] Asam kafeat mbentuk ester kanthi gugus alkohol ing asam liyane kang kabentuk ing lintasan asam sikimat, ya iku asam quinat, lan hasilake asam klorogenat.[1]

Gambar-gambar senyawa asam sinamat lan turunane

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Salisbury FB, Ross CW. 1995. Fisiologi Tumbuhan, Jilid 2. penerjemah: Lukman DR, Sumaryono. Bandung:Penerbit ITB. Hal:145-147. ISBN 979-8591-27-5
  2. ^ a b c (en)Crozier A, Clifford MN, Ashihara H. 2006. Plant Secondary Metabolites: Occurrence, Structure and Role in the Human Diet. Oxford: Blackwell Publishing Ltd. Hal: 11-16, 244-249. ISBN 978-1-4051-2509-3
  3. ^ Golumbic C, Mattill HA. 2007. The antioxidant properties of gallic acid and allied compounds. J of the American Oil Chemists' Society 19(8):144-145.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asam_galat&oldid=1013391"