Anyelir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Anyelir
Gartennelke 1.jpg
Kembang anyelir
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Caryophyllales
Famili: Caryophyllaceae
Génus: Dianthus
Spésies: D. caryophyllus
Jeneng binomial
Dianthus caryophyllus
L.
Flor GDFL 660eue.jpg

Anyelir utawa ditepungi sajeroning basa Inggris minangka carnation iku sawijining kembang. Kembang iki nduwé jeneng èlmiah Dianthus caryophyllus iku tetuwuhan hias pekarangan lan pot sing populèr. Tuwuhan iki asalé saka kawasan Mediterania. Kembang anyelir duwé warna sing padhang lan manéka warna, saéngga asring dipigunakaké minagka rerenggan. Ana rong jinis tuwuhan anyelir ya iku jinis kembang siji kanggo saben gagang lan jinis `spray', akèh kembang kanggo saben gagang.

Anyelir bisa urip suwéné 18-20 sasi. Tuwuhan iki dhuwuré bisa nganti tekan 2 mèter, nanging kanggo bisa tuwuh jejeg tuwuhan iki kudu ditalèni nganggo panyokong. Garis pusat batang tuwuhan kembang anyelir bisa nganti 1 cm lan racaké mbongkol ing buku/ros.

Pranala njaba[besut | besut sumber]