Anyelir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Anyelir
Gartennelke 1.jpg
Kembang anyelir
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Caryophyllales
Famili: Caryophyllaceae
Génus: Dianthus
Spésies: D. caryophyllus
Jeneng binomial
Dianthus caryophyllus
L.
Flor GDFL 660eue.jpg

Anyelir utawa ditepungi jroning basa Inggris minangka carnation iku sawijining kembang. Kembang iki nduwé jeneng èlmiah Dianthus caryophyllus iku tetanduran hias pekarangan lan pot sing populèr. Tanduran iki asalé saka kawasan Mediterania. Kembang anyelir duwé werna sing padhang lan manéka warna, saéngga asring dipigunakaké minagka hiasan. Ana rong jinis tanduran anyelir ya iku jinis kembang siji kanggo saben gagang lan jinis `spray', akèh kembang kanggo saben gagang.

Anyelir bisa urip sakwéné 18-20 sasi. Tanduran iki dhuwuré bisa nganti tekan 2 meter, nanging kanggo bisa tuwuh jejeg tanduran iki kudu ditalèni nganggo panyokong. Garis pusat batang tanduran kembang anyelir bisa nganti 1 cm lan biasané mbongkol ing buku/ros.

Pranala njaba[besut | besut sumber]