Anneke Putri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Anneke Putri
Anneke putri 001.jpg
Pakaryanaktris

Anneke Putri (lair ing Banyuwangi, Jawa Wétan, 24 Agustus 1966; umur 54 taun).[1] Anneke Putri ya iku salah sijiné aktris filem kang asalé saka Indonesia.[2] Anneke Putri iku artis filem nalika era taun 1980an.[2] Anneke Putri lumrahé akting ing filem laga kaya ta filem laga kang judhulé 7 Manusia Harimau nalika taun 1986.[2] Ing filem iki Anneke Putri akting karo aktor Ray Sahetapy lan El Manik.[2] Film-filem kang dibintangi Anneke Putri akèh kang disutradarai karo Imam Tantowi.[2] Nalika pertengahan sasi Juli taun 2006 Anneke nulis buku kang judhulé Sujudku Di Bulan Sabit.[2] Buku iki diterbitake karo Khairul Bayan Press, Jakarta.[2] Anneke Putri duwé jeneng dawa ya iku Anneke Lutfia Puteri.[2] Anneke iku bojoné Ronggur Sihombing.[2] Ronggur Sihombing iku anak saka pasangan sutradara Wahyu Sihombing lan penulis skenario Tatiek Maliyati.[2] Dené Ronggur Sihombing uga duwé profesi dadi sutradara.[2] Anneke uga tau akting ing filem TAK INGIN SENDIRI taun 1985.[2] Film iki diprodhuksi karo PT. Kanta Indah Film.[2] Film iki dijupuk saka lagu populer kang tau dinyanyekaké karo Dian Piesesha.[2] Ing filem arahan sutradara Ida Farida iku, Anneke main karo Rano Karno lan Meriam Belina.[2] Saliyané dadi penulis ing majalah lan tabloid hiburan, Anneke uga tau nerbitaké kumpulan puisi, kaset carita, lan lagu anak-anak.[2] Anneke uga tau main sinétron kanthi dadi peran Emak ing serial drama KELUARGA CEMARA.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Anneke Putri.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. filmindonesia.or.id(dipunundhuh tanggal 2 September 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 2 September 2011)