Anneke Putri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anneke Putri
Anneke putri 001.jpg
Pakaryanaktris

Anneke Putri (lair ing Banyuwangi, Jawa Wétan, 24 Agustus 1966; umur 53 taun).[1] Anneke Putri ya iku salah sijiné aktris filem kang asalé saka Indonesia.[2] Anneke Putri iku artis filem nalika era taun 1980an.[2] Anneke Putri lumrahé akting ing filem laga kaya ta filem laga kang judhulé 7 Manusia Harimau nalika taun 1986.[2] Ing filem iki Anneke Putri akting karo aktor Ray Sahetapy lan El Manik.[2] Film-filem kang dibintangi Anneke Putri akèh kang disutradarai karo Imam Tantowi.[2] Nalika pertengahan sasi Juli taun 2006 Anneke nulis buku kang judhulé Sujudku Di Bulan Sabit.[2] Buku iki diterbitake karo Khairul Bayan Press, Jakarta.[2] Anneke Putri duwé jeneng dawa ya iku Anneke Lutfia Puteri.[2] Anneke iku bojoné Ronggur Sihombing.[2] Ronggur Sihombing iku anak saka pasangan sutradara Wahyu Sihombing lan penulis skenario Tatiek Maliyati.[2] Dené Ronggur Sihombing uga duwé profesi dadi sutradara.[2] Anneke uga tau akting ing filem TAK INGIN SENDIRI taun 1985.[2] Film iki diprodhuksi karo PT. Kanta Indah Film.[2] Film iki dijupuk saka lagu populer kang tau dinyanyekaké karo Dian Piesesha.[2] Ing filem arahan sutradara Ida Farida iku, Anneke main karo Rano Karno lan Meriam Belina.[2] Saliyané dadi penulis ing majalah lan tabloid hiburan, Anneke uga tau nerbitaké kumpulan puisi, kaset carita, lan lagu anak-anak.[2] Anneke uga tau main sinétron kanthi dadi peran Emak ing serial drama KELUARGA CEMARA.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Anneke Putri.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. filmindonesia.or.id(dipunundhuh tanggal 2 September 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 2 September 2011)