Animisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kapercayan animisme (seka basa Latin anima utawa "roh") iku kapercayan marang makhluk alus lan roh. Kapercayan iki dianggep mujudaké asas kapercayan agama nalika wiwitané manungsa primitif. Kapercayan animisme percaya yèn ing Bumi iki, (kaya ing panggonan tinamtu, guwa, pokok utawa watu gedhé), nduwé jiwa sing kudu dikurmati supaya jiwa kasebut ora ngganggu manungsa. Bisa dadi, roh mau mbiyantu manungsa ing pranatan padinan..

Ana uga sing percaya yèn roh wong sing mati bias mlebu ing awaké kéwan, upamané ing Nias.

Animisme ing Indonésia[besut | besut sumber]

Udakara 7,5 yuta wong Dayak ing provinsi Kalimantan Kulon isih nganut animisme.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala nJaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Animisme&oldid=1018075"