Animisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kapercayan animisme (saka basa Latin anima utawa "roh") iku kapercayan marang makluk alus lan roh. Kapercayan iki dianggep asas kapercayan agama nalika wiwitané manungsa primitif. Kapercayan animisme percaya yèn ing Bumi iki, (kaya ing panggonan tinamtu, guwa, pokok utawa watu gedhé), nduwé jiwa sing kudu dikurmati supaya jiwa mau ora ngganggu manungsa. Bisa dadi, roh mau mbiyantu manungsa ing pranatan padinan..

Ana uga sing percaya yèn roh wong sing mati bias mlebu ing awaké kéwan, upamané ing Nias.

Animisme ing Indonésia[besut | besut sumber]

Udakara 7,5 yuta wong Dayak ing provinsi Kalimantan Kulon isih nganut animisme.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]