Animisme

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Kapercayan animisme (saka basa Latin anima utawa "roh") iku kapercayan marang makluk alus lan roh. Kapercayan iki dianggep asas kapercayan agama nalika wiwitané manungsa primitif. Kapercayan animisme percaya yèn ing Bumi iki, (kaya ing panggonan tinamtu, guwa, pokok utawa watu gedhé), nduwé jiwa kang kudu dikurmati supaya jiwa mau ora ngganggu manungsa. Bisa dadi, roh mau mbiyantu manungsa ing pranatan padinan..

Ana uga kang percaya yèn roh wong kang mati bias mlebu ing awaké kéwan, upamané ing Nias.

Animisme ing Indonésia[edit | edit source]

Udakara 7,5 yuta wong Dayak ing provinsi Kalimantan Kulon isih nganut animisme.

Uga delengen[edit | edit source]

Pranala njaba[edit | edit source]