Dhinamisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Dinamisme)

Dinamisme iku sawijining konsèp kang nduwé sawetara arti.

  • Dinamisme (metafisika), udaran kosmologi tumrap donya material miturut filosofi prosès.
  • Dinamisme, sebutan kang kagunakaké Virginia Postrel kanggo nerangaké filosofi sosial kang ana gandhèng cènèngé kasro owahan-owahan budaya, pilihan individual, lan masarakat tinarbuka..
  • "Dinamisme plastik", sebutan kang digunakaké déning obahan seni futuris Italia kanggo nerangaké konsèp kang gegandhèngan karo obahan obyek, intrinsik lan relatif tumrap lingkungané.
  • Keaktifan kepribadian energetik.