Dhinamisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Dinamisme)

Dinamisme iku sawijining konsèp sing nduwé sawetara arti.

  • Dinamisme (metafisika), udaran kosmologi tumrap ndonya material miturut filosofi proses.
  • Dinamisme, sebutan sing kagunakaké Virginia Postrel kanggo nerangaké filosofi sosial sing ana gandhèng cènèngé kasro owahan-owahan budaya, pilihan individual, lan masarakat tinarbuka..
  • "Dinamisme plastik", sebutan sing digunakaké déning obahan seni futuris Italia kanggo nerangaké konsèp sing gegandhèngan karo obahan obyek, intrinsik lan relatif tumrap lingkungané.
  • Keaktifan kepribadian energetik.