Dinamisme (metafisika)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Dinamisme iku konsep metafisika sing diudaraké déning Gottfried Leibniz (1646–1716) lan winangun tumuju system kosmologi sing pepak. Ing kosmologi metafisika, dinamisme iku mbèbèraké ndonya material sing aktif. Kanthi gampangé, dinamisme asring kajelasaké tumrap kapercayan manungsa marang barang utawa piranti material sing pinarcaya nduwé tenaga sing ora kasar mata.