Dhinamisme (métafisika)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Dinamisme iku konsèp metafisika sing diudaraké déning Gottfried Leibniz (1646–1716) lan winangun tumuju system kosmologi sing pepak. Ing kosmologi metafisika, dinamisme iku mbèbèraké donya material sing aktif. Kanthi gampangé, dinamisme asring kajelasaké tumrap kapercayan manungsa marang barang utawa piranti material sing pinarcaya nduwé tenaga sing ora kasar mata.