Anggrek hitam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Black Orchid
Reichenbachia - Second Series vol. 2 (TAB. 58).jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Monocots
Ordho: Asparagales
Famili: Orchidaceae
Subfamili: Epidendroideae
Génus: Coelogyne
Spésies: C. pandurata
Jeneng binomial
Coelogyne pandurata

Anggrek ireng inggih punika wit alasan saking Ujung Malaya, Kalimantan, dan Sumatera.[1][2] Kembang punika kalebu suku Orchidaceae lan anggrek epifit kang ngerumpun.[1] Umbi semu bentukipun gepeng gadhah dhowo sakiwa-tengené 12 cm lan gadah 2 helai godhong wonten ing ujunge.[1] Anapun dhuwure kembang punika inggih punika sampe 50 cm.[1] Godhong lan umbinipun warna ijo.[1] Saget ngembang sakiwa-tengené 5 sampe 10 kembang warna ijo enom lan wonten bercak-bercak kaleh titik-titik warna ireng.[1]

Cathatan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Shadily, Hassan (1980).Ensiklopedia Indonesia.Jakarta:Ichtiar Baru van Hoeve. Hal 218-219
  2. "Coelogyne pandurata". Orchid species. Dijupuk 27 Juni 2014.