Anggia Yulia Angely

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Angie
Angie.jpg
Lair Anggia Yulia Angely
Pakaryan aktris
Taun aktif 1999-sekarang

Anggia Yulia Angely luwih kondhang kanthi jeneng Anggia Yulia Hanafi. Angie (lair ning Serang, Banten, tanggal 25 Juli 1983) ya iku aktris filem saka Indonésia.[1] Angie kang ngakoni manawa dhèwèké duwé kamampuan spiritual iki, krama tanggal 5 April taun 2008 karo Habibie Sya'ab, priya kang dingerteni isih sekolah ing London.[1]

Anggia duwé anak wadon. Anaké wis bisa nganggo basa inggris awit umur 2,5 taun. Nalika mutusaké manggon ning Indonésia, Anggia ngajaraké anak-anaké nganggo basa Indonésia.[2] Ora namung ngajaraké basa Indonésia, Angie uga ora lali kanggo ngajaraké macem-macemé budaya Indonésia.[2] Amarga dhèwèké duwé keyakinan agama Islam, dhèwèké uga ngajaraké budaya Islam.[2]

KARIR[besut | besut sumber]

Angie, miwiti kariré dadi model ning majalah remaja Kawanku taun 1999.[1] Jenengé wiwit mlebu ning donya filem Indonésia, sawisé mbintangi filem remaja kang judhulé VIRGIN, KETIKA KEPERAWANAN DIPERTANYAKAN.[1] Film mau arahan déning sutradara Hanny R Saputra. Film iki kang anggawe dhèwèké kondhang kanthi jeneng Angie Virgin.[1]

Ning filem pergaulan malam para remaja metropolitan iku, Virgin kang duwé jeneng asli Anggia Yulia Angely iku tau meranaké karakter Katie, pelajar SMU kang tau njrumus ning pergaulan bébas lan pelacuran kanggo mbayari tuntutan kauripan konsumtifé.[1]

Bintang kang lair ning Serang, Banten iki nuli duwé kasempatan kanggo mbintangi filem LOVELY LUNA arahan sutradara Lasja Fauzia lan diprodhuksi Virgo Putra Film.[1] Nanging filem iki dianggap ora sesukses filemé kang paling pisanan, lan kandhane ora duwé greget.[1]

Film Angie kang paling pungkasan ya iku HANTU JERUK PURUT, arahan sutradara Koya Pagayo, produksi Indika Entertainment.[1] Film kang diangkat saka carita legenda ning Jakarta anggawe dhèwèké tambah pengalaman, pangalaman ing filem horor.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang tau dibintangi Angie[1]:

Skenario kang ditulis déning Angie[1]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l biografi Angie dipununduh tanggal 11 September 2011
  2. a b c berita Angie dipununduh tanggal 11 September 2011