Anaphalis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pearly everlasting
Pearly Everlasting.JPG
Anaphalis margaritacea
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Asterales
Famili: Asteraceae
Tribe: Gnaphalieae
Génus: Anaphalis
DC.

Anaphalis (A-ná-pha-lis) iku génus sing kalebu sajeroning famili Asteraceae. Ana watara 110 spésies ing génus kanthi mayoritas ana ing Asia tengah lan kidul.[1] Ana siji spésies sing ana ing Amérika Lor sing populèr sajeroning kultivasi, jenengé western pearly everlasting (Anaphalis margaritacea).

Loro spésies, A. javanica lan A. longifolia bisa ditemoni ing pagunungan ing Pulo Jawa, Indonésia. A. javanica, iku spésies sing kaancam kaananané.

Spesies[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Nesom, Guy L. (2006), "Anaphalis", in Flora of North America Editorial Committee, eds. 1993+, Flora of North America 19, New York & Oxford: Oxford University Press, k. 426 

Pranala njaba[besut | besut sumber]