Anaphalis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pearly everlasting
Anaphalis margaritacea
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Asterales
Kulawarga: Asteraceae
Suku: Gnaphalieae
Marga: Anaphalis
DC.

Anaphalis (A-ná-pha-lis) iku genus sing klebu jroning famili Asteraceae. Ana watara 110 spesies ing genus kanthi mayoritas ana ing Asia tengah lan kidul.[1] Ana siji spesies sing ana ing Amérika Lor sing populèr jroning kultivasi, jenengé western pearly everlasting (Anaphalis margaritacea).

Loro spesies, A. javanica lan A. longifolia bisa ditemoni ing pagunungan ing pulo Jawa, Indonésia. A. javanica, iku spesies sing kaancam kaananané.

Spesies[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Nesom, Guy L. (2006), "Anaphalis", in Flora of North America Editorial Committee, eds. 1993+, Flora of North America 19, New York & Oxford: Oxford University Press, k. 426 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anaphalis&oldid=822659"