Anabolisme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Anabolisme (ana : kasusun) (bole:Katukaran,tetambahan), ya iku salah sijiné proses panyususnan jat kimiawi sajroning organisme urip kang ngelibatake pawujudan molekul kompleks saka molekul kang ringkes lan merlukake energi.Anabolisme kapengkar dadi telu tahapan dasar ya iku:

Anabolisme Kang migunakake energi cahya misuwur dikenal kanthi sesebutan fotosintesis, uga anabolisme kang migunakake energi kimia dikenal kanthi sesebutan kemosintesis. Kasi saka anabolisme kang mupangat ing sajroning kang digunakake dèning esensial.Kasil kasebut kayata glikogen lan protein kanggo bahan obong sakjroning awak, asam nukleat nduwèni mupangat ya iku njiplak kahanan genetik. Protein, lipid, lan karbohidrat kasusun ing sajroning perangan awak manungsa, kéwan lan tanturan sajroning dalan intraselular utawa ekstraselular.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anabolisme&oldid=984355"