Alphonso Boyle Davies

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Alphonso Davies 2018.jpg
Informasi pribadi
Jeneng lengkap Alphonso Boyle Davies[1]
Tanggal lair 2 November 2000
Papan kelairan Buduburam, Ghana
Dhuwur 1,81 m
Posisi bermain Gelandang sayap, bek sayap
Informasi klub
Klub saiki Bayern München
Nomer 19
Karir Junior
–2005 Edmonton Internationals
2006–2014 Edmonton Strikers
2015–2016 Whitecaps FC Residency
Karir senior
Taun Tim Tampil (Gol)
2016 Whitecaps FC 2 11 2
2016–2018 Vancouver Whitecaps FC 65 8
2019 Bayern München II 6 0
2019– Bayern München 25 2
Tim Nasional
2016 Kanada U-17 2 1
2016 Kanada U-20 1 0
2017– Kanada 17 5

Alphonso Boyle Davies[2] (lair ing Buduburam, 2 November 2000; umur 20 taun) yaiku pemain bal-balan profesional Kanada sing main dadi gelandang sayap lan bek kiwa kanggo tim Bundesliga Bayern München lan tim nasional Kanada. Dheweke dadi pemain pertama sing lahir ing taun 2000an sing main ing pertandingan Sepak Bola Liga Utama. Davies gabung karo Bayern ing wulan Januari 2019 saka tim MLS Vancouver Whitecaps FC kanthi kontrak nganti 2023.[3][4] Ing wulan Juni 2017, dheweke dadi pemain paling enom sing main ing tim nasional pria Kanada.[5] Sawise damel 2 gol ing pertandingan Piala Emas CONCACAF 2017 nglawan Guyana Prancis, dheweke dadi pemain paling enom sing ngetung gol kanggo tim nasional pria Kanada, pemain paling enom sing ngetung gol ing sejarah Piala Emas CONCACAF, lan pemain pertama sing lahir taun 2000an kanggo main ing turnamen internasional tingkat paling dhuwur.[6]

Urip Awal[besut | besut sumber]

Davies lair ing Buduburam, sawijining kamp pengungsi ing Distrik Timur Gomoa, Ghana, saka wong tuwa Liberia.[7][8][9] Wong tuwané urip ing kana sawuse ngungsi negarane amarga ana Perang Sipil Liberia Kapindho, sing ngungsi luwih saka 450.000 wong ing Liberia. Nalika Davies umur limang taun, kulawargane teka ing Kanada minangka pengungsi, lan pindhah menyang Windsor, Ontario, sadurunge pindhah setaun mengko menyang Edmonton. Tanggal 6 Juni 2017, dheweke resmi dadi warga negara Kanada. [10][11]

Karir Klub[besut | besut sumber]

Karier junior[besut | besut sumber]

Sawise main ing Edmonton International, lan Edmonton Strikers, Davies gabung karo Whitecaps FC Residence ing 2015 nalika umur 14.[12]

Whitecaps FC 2[besut | besut sumber]

Sawise gabung karo Vancouver Whitecaps FC sajrone tur pra-musim MLS 2016, Davies nandatangani kontrak karo Whitecaps FC 2 sing saingan ing Liga Sepak Bola Amerika (USL) tanggal 23 Februari 2016.[13] Nalika semana, dheweke dadi pemain paling enom sing nandatangani kontrak karo tim USL, ing umur 15 taun, 3 wulan. Davies nggawe debut profesional ing Whitecaps FC 2 nalika umur 15 taun, 5 wulan ing wulan April 2016. Ing tanggal 15 Mei 2016, dheweke nyetak gol profesional pertamane, nggawe dheweke dadi pencetak gol paling enom ing sejarah USL, ing 15 taun, 6 wulan. Dheweke nyetak loro gol ing 11 game sing dimainake ing musim 2016.[14][15]

Vancouver Whitecaps FC[besut | besut sumber]

Tanggal 15 Juli 2016, Davies nandatangani kontrak karo tim pertama Whitecaps nganti 2018, kanthi opsi kanggo ditambah nganti musim 2019 lan 2020. Nalika semana, dheweke dadi pemain aktif paling enom ing Major League Soccer, lan pemain paling enom nomer telu mlebu kontrak MLS. Davies miwiti debut MLS tanggal 16 Juli 2016, dadi pemain paling enom nomer loro sing main ing MLS, sawise Freddy Adu. Ing wulan September 2016, dheweke nyetak gol pertama kanggo tim ing Liga Champions CONCACAF 2016-17 nglawan Sporting Kansas City. Ing wulan September 2016, Davies dadi pemain paling enom nomer loro sing main wiwit wiwitan pertandingan ing sejarah MLS nalika miwiti pertandingan nglawan Colorado Rapids. Tanggal 2 Oktober 2016, dheweke tampil saka wiwitan pertandingan nglawan saingane Seattle Sounders FC. Sajrone musim 2016, Davies main ing wolung pertandingan MLS, papat pertandingan Kejuaraan Kanada, lan telung pertandingan ing Liga Champions CONCACAF. Sawise penampilan awal sing apik ing MLS, Davies narik minat lan dijaluk tim saka Eropa kayata Manchester United, Chelsea lan Liverpool, lan uga dadi salah sawijine 60 pemain enom paling apik ing donya ing taun 2017. Ing pertandingan pembukaan musim 2018[16] nglawan Montreal Impact, Davies nyetak gol pertamane lan menehi assist kanggo gawang Kei Kamara. Tanggal 10 Juni 2018, dheweke mencetak gol lan ngetung telung assist nalika menang 5-2 ing Orlando City. Ing tanggal 29 Juni 2018, Davies ditambah karo dhaptar MLS All-Star kanggo pertandingan MLS All-Star 2018 tanggal 1 Agustus nglawan Juventus. Davies tampil ing pertandingan kasebut, sing pungkasane kalah kanthi 3-5 saka penalti sawise menang 1-1[17] ing wektu normal. Davies dijenengi Vancouver Whitecaps FC Player of the Year tanggal 24 Oktober lan uga nampa penghargaan Best Goal Whitecaps. Ing pertandingan pungkasan Davies kanggo Vancouver tanggal 28 Oktober, dheweke nyetak kaping pindho nalika menang 2-1 ing Portland Timbers.[18][19][20]

Bayern München[besut | besut sumber]

Ing tanggal 25 Juli 2018, Vancouver ngumumake yen dheweke wis setuju transfer dhuwit pirang-pirang yuta kanggo Davies saka pihak Bundesliga Bayern München, kanthi Davies ngrampungake musim 2018 kaping pisanan karo Vancouver, sadurunge gabung karo Bayern ing Januari 2019. Biaya transfer awal yaiku $ 13,5 yuta . Davies melu latihan kaping pisanan karo Bayern tanggal 21 November 2018, lan debut ing tanggal 12 Januari 2019 nglawan Borussia Mönchengladbach ing final kejuaraan Piala Telecom,[21] sing menang Bayern kanthi penalti sawise menang tanpa gol ing wektu normal. Davies debut debut ing Bundesliga tanggal 27 Januari nglawan VfB Stuttgart, dadi Kingsley Coman menang 3-1. Dheweke mencetak gol pertamane kanggo Bayern tanggal 17 Maret, mencetak gol pungkasan nalika menang 6-0 saka Mainz 05. Dheweke dadi pemain internasional Kanada pertama sing nyetak gol kanggo Bayern. Tanggal 18 Mei 2019, Davies menang judhul Bundesliga kaping pisanan nalika Bayern ngrampungake rong poin luwih saka Dortmund kanthi 78 poin. Seminggu sabanjure, Davies menang DFB-Pokal kaping pisanan nalika Bayern ngalahake RB Leipzig 3-0 ing Final DFB-Pokal 2019. Dheweke miwiti pertandingan Liga Champions UEFA kaping pisanan ing 6 November 2019, kanthi kemenangan 2-0 nglawan Olympiacos. Sajrone musim 2019-20, Davies main ing sisih kiwa kanggo ngidini David Alaba main ing posisi tengah.

Karier Internasional[besut | besut sumber]

Tim Remaja[besut | besut sumber]

Sanajan wis dadi warga negara Liberia wiwit lair, Davies ditimbali menyang pirang-pirang kamp kanggo tim nasional U-15 lan U-18 Kanada ing taun 2014 lan 2015. Tanggal 17 Maret 2016, dheweke diundang menyang tim nasional U-20 Kanada kanggo persahabatan nglawan Inggris U20. Ing wulan November 2016, Davies nekani kamp nasional tim nasional U-17 Kanada, ing kana dheweke nyetak gol nglawan Jamaika. Ing 2016, dheweke dadi Pemain Terbaik Pria U17 ing Kanada amarga tampil ing tim U-17 lan U-20 ing pertandingan persahabatan. Ing wulan Maret 2017, Davies ujar ing sawijining wawancara yen dheweke ngimpi bisa makili Kanada ing bal-balan internasional. Ing 2017, dheweke dadi Pemain Terbaik Pria U17 ing Kanada kaping pindho amarga pagelaran hebat karo tim senior.

Tim senior[besut | besut sumber]

Ing tanggal 6 Juni 2017, Davies lolos tes kewarganegaraan lan resmi dadi warga negara Kanada, dadi nduweni kualifikasi kanggo main ing tim nasional Kanada. Ing dina sing padha, Davies kalebu ing kamp senior kanggo persahabatan nglawan Curaçao, uga dhaptar awal 40 pemain sing bakal digawa Kanada menyang Piala Emas 2017. Davies debut kanggo tim senior nalika dadi loropaken nglawan Curaçao nalika umur 16 taun, nggawe dheweke dadi pemain paling enom sing main ing tim nasional. Ing tanggal 27 Juni, Davies kalebu ing dhaptar 23 pemain sing melu Piala Emas 2017. Ing pertandingan pertama Kanada ing turnamen kasebut, Davies damel skor kaping pindho nalika menang 4-2 nglawan Guyana Prancis. Gol kasebut nggawe dheweke dadi pencetak gol paling enom ing sejarah Piala Emas. Banjur mencetak gol ing pertandingan kaping pindho nglawan Costa Rica kanthi imbang 1-1. Davies terus menang penghargaan Golden Boot kanggo scorer top, Best Young Player, lan kalebu ing antarane sebelas pemain paling apik ing turnamen kasebut.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Alphonso Davies: News & player profile - FC Bayern Munich". FC Bayern Munich (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-03-14.
  2. "Alphonso Davies".
  3. "FC Bayern verpflichtet Alphonso Davies bis 2023 - FC Bayern München". FC Bayern München (ing basa Jérman). 2018-07-25. Dibukak ing 2021-03-14.
  4. "Bayern complete MLS-record deal for Davies, 17". ESPN.com (ing basa Inggris). 2018-07-25. Dibukak ing 2021-03-14.
  5. "Canadian soccer phenom Alphonso Davies' talent belies his youth". thestar.com (ing basa Inggris). 2017-07-05. Dibukak ing 2021-03-14.
  6. "Gold Cup: Canada's Alphonso Davies scores historic goal | Goal.com". www.goal.com. Dibukak ing 2021-03-14.
  7. "The Bayern winger born in a refugee camp". BBC Sport (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-03-14.
  8. "Whitecaps phenom Davies receives Canadian citizenship, 1st senior call-up - Sportsnet.ca". www.sportsnet.ca. Dibukak ing 2021-03-14.
  9. "Situs bola".
  10. Welle (www.dw.com), Deutsche. "Bayern Munich: Who is new signing Alphonso Davies? | DW | 26.07.2018". DW.COM (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-03-14.
  11. "View of The Civil War and the Refugee Crisis in Liberia | Journal of Conflict Studies". journals.lib.unb.ca. Dibukak ing 2021-03-14.
  12. "Alphonso Davies | Bayern München | Spielerprofil". kicker (ing basa Jérman). Dibukak ing 2021-03-14.
  13. "Weber: Caps give youth a chance in 15-year-old Alphonso Davies". web.archive.org. 2016-05-31. Dibukak ing 2021-03-14.
  14. "https://twitter.com/wfc2/status/716433490217148416". Twitter (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-03-14. External link in |title= (pitulung)
  15. "https://twitter.com/uslchampionship/status/731961905821057024". Twitter (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-03-14. External link in |title= (pitulung)
  16. "Canada - A. Davies - Profile with news, career statistics and history - Soccerway". int.soccerway.com. Dibukak ing 2021-03-14.
  17. "Youngster Alphonso Davies impresses in MLS debut for Whitecaps - Sportsnet.ca". www.sportsnet.ca. Dibukak ing 2021-03-14.
  18. "Alphonso Davies » Club matches". worldfootball.net (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-03-14.
  19. "Alphonso Davies » CONCACAF Champions League 2016/2017". worldfootball.net (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-03-14.
  20. Dyer, Kristian. "Source: Alphonso Davies being trailed by three English Premier League giants". Metro US (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-03-14.
  21. sport, Guardian; Robson, Joshua. "Next Generation 2017: 60 of the best young talents in world football". the Guardian (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-03-14.