Adly Fairuz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adly Fairuz
Adly fairuz 130.jpg
LairAhmad Adly Fairuz
Pakaryanaktor, penyanyi
Taun aktif2006-saiki
BojoShireen Sungkar (putus)
(2007-2010)
Kalia Labitta Yudhasoka
(2010-sekarang)
Wong tuwaH. Agus Irianto
Hj. Lutfiah

Adly Fairuz duwé jeneng pepak ya iku Ahmad Adly Fairuz (lair ing Jakarta, 14 April 1987; umur 32 taun).[1] Adly Fairuz ya iku slah sijiné juru main filem lan penyanyi Indonésia.[1] Jeneng Adly Fairuz wiwit misuwur nalika Adly main filem dadi tokoh Aldo ing sinétron kang judhulé Cinta Fitri kang tayang wiwit taun 2007.[1] Saliyané main sinétron, Adly uga éntuk gelar penyanyi sawisé Adly Fairuz dadi juwara ing acara realitas kang judhulé Supermama Selebconcert.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Adly dadi anak pambarep saka sadulur kang cacahé lima.[1] Adly Fairuz iku anaké pasangan H. Agus Irianto lan Hj. Lutfiah.[1] Adly Fairuz mlebu donyaning hiburan kanthi ora sengaja.[1] Nalika iku Adly lagi ngeteraké duluré casting sinétron.[1] Nalika iku Adly uga ditawani mèlu casting lan Adly lolos casting iku.[1] Aktingé Adly kawiwitan nalika dhèwèké main ing sinétron FTV Teman Sahabat Cinta.[1] Jenengé sangsaya misuwur sawisé Adly mèlu akting karo Shireen Sungkar lan Teuku Wisnu ing sinétron kang judhule Cinta Fitri.[1]

Adly pancèn seneng main musik wiwit cilik.[1] Nalika diwasa, Adly Fairuz karo kanca-kancané nggawé grup band.[1] Adly bareng karo Mama Lutfiah bisa menang ing kompetisi lan éntuk swara kang cacahé 147 vote, disusul Indra L Bruggman – Mama Mimi (144 vote) lan Yadi Sembako – Mama Suhana (80 vote).[1] Ing lomba iki, Adly lan ibuné kang dadi juwara.[1] Saiki Adly Fairuz uga dadi endorser Dadung, produke PT mondrian kang duwé cirikhas sporty.[1] Endorser ya iku istilah liya saka profil image utawa dhuta saka dadung.[1] Lumrahé nalika ana outlet dadung dibukak, Adly bakal teka nalika outlet iku diresmikaké.[1] Saliyané dadi endorser, Adly uga dadi modhél iklan.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Profil di KapanLagi.com](dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)
  2. Jawara 'Supermama Seleb Concert'KapanLagi.com