Abu Ibrahim al-Hasyimi al-Qurasyi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Abu Ibrahim al-Hasyimi al-Qurasyi
أبو إبراهيم الهاشمي القرشي
Hajji‘Abdallah.jpg
Al Qurashi ing sebuah kamp penjara Amerika (Irak) ing 2004
Khalifah Nagara Islam Irak lan Syam ke-2
Linggih
31 Oktober 2019 (2019-10-31) – Fèbruari 3, 2022 (2022-02-03)
Kang sadurungéAbu Bakar al-Baghdadi
Rerincèn dhiri
LairAmir Muhammadd Abdurrahman al-Mauli as-Salbi
1 utawa 5 Oktober 1976[1]
Tal Afar, Irak[2]
PatiFèbruari 3, 2022(2022-02-03) (umur 45)[3]
Athmah, Idlib, Suriah
BangsaIrak
AgamaIslam Sunni
Jasa militèr
JejulukHaji Abdullah[2]
Kasetyan
PangkatPerwira (nganti 2003)
Wakil pemimpin (2014–2019)
Khalifah (2019–2022)
PerangIntervensi militer internasional ngelawan Nagara Islam Irak lan Syam

Abu Ibrahim al-Hasyimi al-Qurasyi[4] (Arab: أبو إبراهيم الهاشمي القرشي‎‎;[5] alih aksara alternatif al-Qurayshi[6] lan al-Quraishi[7] lair 1 Oktober 1976 – pati 3 Fèbruari 2022 ing umur 45 taun[1]) yaiku Islamis Irak sing dadi pimpinan kapindho[note 1][11] Nagara Islam Irak lan Syam. Miturut laporan pers Januari 2020, identitas sabenere menika Amir Muhammadd Abdurrahman al-Mauli as-Salbi (Arab: أمير محمد عبد الرحمن المولى الصلبي‎‎).[2] Pangangkatanne dening dewan syuro diumumke dening media ISIL ing 31 Oktober 2019, kurang saka sapekan sawise kematian Abu Bakar al-Baghdadi.[12] Rewards for Justice Program saka Amerika Sarekat nawarke tebusan sajumlah $10 yuta kanggo wong-wong sing ngabari kaberadaan al-Qurashi.[13]

Ing 3 Februari 2022, seorang pejabat Amerika Sarekat ngelaporke nek Abu Ibrahim mateni dirine dhewe lan anggota kaluwargane kanthi micu alat peledak sajrone serangan kontraterorisme dening Komando Operasi Khusus Gabungan Amerika Sarekat.[1][14]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. NIIS nyebut dhirine dhewe minangka kakhalifahan lan pimpinane minangka khalifah, nanging dipersengketake dening berbagai cendekiawan lan penulis Muslim.[8][9][10]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c "Security Council ISIL (Da'esh) and Al-Qaida Sanctions Committee Adds One Entry to Its Sanctions List". Security Council: Press Release - the United Nations. 21 May 2020. DOB: a) 5 Oct. 1976 b) 1 Oct. 1976 Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng ":11" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. a b c Chulov, Martin; Rasool, Mohammed (20 January 2020). "Isis founding member confirmed by spies as group's new leader". The Guardian (ing basa Inggris). ISSN 0261-3077. Diarsip saka asliné ing 2020-01-20. Dibukak ing 21 January 2020.
  3. Luis Martinez (2022-02-02). "Biden says US raid in Syria killed ISIS leader". ABC News. Diarsip saka asliné ing 3 February 2022. Dibukak ing 2022-02-03.
  4. "Supporters Begin Flocking to New Islamic State Leader". Voice of America (ing basa Inggris). Diarsip saka asliné ing 3 November 2019. Dibukak ing 4 November 2019.
  5. "تنظيم الدولة الإسلامية يعلن عن خليفة للبغدادي" (ing basa Arab). 31 October 2019. Diarsip saka asliné ing 2019-11-01. Dibukak ing 31 October 2019.
  6. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng :4
  7. "Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi named IS leader". MEO (ing basa Inggris). 1 November 2019. Diarsip saka asliné ing 4 November 2019. Dibukak ing 4 November 2019.
  8. Yusuf al-Qaradawi stated: "[The] declaration issued by the Islamic State is void under sharia and has dangerous consequences for the Sunnis in Iraq and for the revolt in Syria", adding that the title of caliph can "only be given by the entire Muslim nation", not by a single group. Strange, Hannah (5 July 2014). "Islamic State leader Abu Bakr al-Baghdadi addresses Muslims in Mosul". The Telegraph. Dibukak ing 6 July 2014.
  9. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng :8
  10. Hamid, Shadi (1 November 2016). "What a caliphate really is—and how the Islamic State is not one". Brookings (ing basa Inggris). Dibukak ing 5 February 2020.
  11. "Islamic State Group Names Successor to Al-Baghdadi". NBC Southern California (ing basa Inggris). Diarsip saka asliné ing 1 November 2019. Dibukak ing 1 November 2019. The new spokesman, named Abu Hamza al-Qurayshi, urged followers to pledge allegiance to the new Caliph
  12. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng :0
  13. "Amir Muhammad Sa'id Abdal-Rahman al-Mawla". Rewards for Justice Program. Diarsip saka sing asli ing 2019-08-21. Dibukak ing 2021-01-03. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  14. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng rtrs

Pranala jaba[besut | besut sumber]