Abu Bakar al-Baghdadi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Abu Bakr al-Baghdadi
أبو بكر البغدادي
Mugshot of Abu Bakr al-Baghdadi, 2004.jpg
Al-Baghdadi ing kamp Bucca Irak 2004.
Jeneng lairإبراهيم عواد إبراهيم علي محمد البدري السامرائي
LairIbrahim Awad Ibrahim Ali al-Badri al-Samarrai[1]
28 Juli 1971[2]
Irak Kegubernuran Salah ad Din, Samarra, Irak[2]
Pati27 Oktober 2019 (usia 48)
Suriah Barisha, Kegubernuran Idlib, Suriah
Jalaran patiBom bunuh diri
BangsaFlag of Iraq.svg Irak
Flag of Jihad.svg Nagara Islam
BojoSaja al-Duleimi[3]

Ibrahim bin Awwad bin Ibrahim bin Ali bin Muhammad al-Badri al-Samarrai (Arab: إبراهيم ابن عواد ابن إبراهيم ابن علي ابن محمد البدري السامرائي‎‎; lair 28 Juli 1971 – pati 27 Oktober 2019 ing umur 48 taun), sadurunge uga diarani minangka Dr Ibrahim lan Abu Du'a أبو دعاء),[7] alias Abu Bakr al-Baghdadi (أبو بكر البغدادي)[8] lan ing upaya kanggo ngeklaim dheweke minangka katurunan Muhammad, minangka Abu Bakr Al-Baghdadi Al-Husseini Al-Qurashi (أبو بكر البغدادي الحسيني الهاشمي القرشي)[9] lan saiki ngeklaim dheweke minangka Amir al-Mu'minin Khalifah Ibrahim[10][11] (أمير المؤمنين الخليفة إبراهيم), yaiku wong sing ngeklaim minangka Khalifah-kepala nagara lan teokratis mutlak raja-Nagara Islam sing ngaproklamirke dhiri ana ing Irak kulon lan wetan-lor Suriah. Ia menika mantan pimpinan Nagara Islam Irak lan Levant (ISIL), utawa sing asring diarani minangka Nagara Islam Irak lan Syam (ISIS).[12]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Hal, John; Hanna, Laurie. "Report card emerges showing ISIS leader struggled at school". Daily Mail. Diarsip saka sing asli ing 2015-07-19. Dibukak ing 24 February 2015. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  2. a b "Security Council Al-Qaida Sanctions Committee adds Ibrahim Awwad Ibrahim Ali al-Badri al-Samarrai to its Sanctions List". 5 October 2011. United Nations Security Council, SC/10405. Dibukak ing 20 July 2014. Italic or bold markup not allowed in: |website= (pitulung)
  3. "Revealed: The 'correct' wife of ISIS leader". Al Arabiya. 20 July 2014. Dibukak ing 21 July 2014.
  4. http://kohram.in/isis-chief-abu-bakr-al-baghdadi-in-videoconfirmed-salafi/
  5. Withnall, Adam (30 June 2014). "Iraq crisis: Isis changes name and declares its territories a new Islamic state with 'restoration of caliphate' in Middle East". The Independent. Dibukak ing 30 June 2014.
  6. amic-state/11222807/Killing-Caliph-Ibrahim-Abu-Bakr-al-Baghdadi-would-not-be-the-end-of-Isil.html
  7. "Wanted: Abu Du'a - Up to $10 Million". Rewards for Justice Program. Dibukak ing 8 October 2011.
  8. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Abu
  9. Anjarini, Suhaib (2 July 2014). "Al-Baghdadi following in bin Laden's footsteps". Al Akhbar. Diarsip saka sing asli ing 2014-07-28. Dibukak ing 20 July 2014. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  10. Rubin, Alissa J. (5 July 2014). "Militant Leader in Rare Appearance in Iraq". The New York Times. Dibukak ing 20 July 2014. Italic or bold markup not allowed in: |publisher= (pitulung)
  11. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Ibrahim
  12. "Terrorist Designations of Groups Operating in Syria". United States Department of State. 14 May 2014. Dibukak ing 13 June 2014.