10,000 BC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. 10,000 BC utawa 10000 SM iku siji filem kang dirilis ing taun 2008. Filem kang kawetu ing Amérikah Sarékat iki nyaritakaké lelakon ing jaman prasajarah kanthi disutradarani Roland Emmerich. Bintang filemé ana Camilla Belle lan Steven Strait. Giyaran kapisan filem iki kalakon ing tanggal 26 Fèbruari 2008 ing téyater CineStar in Berlin.[2][3] Ing Amérikah Sarékat, filem iki babar ing tanggal 6 Maret 2008.[4]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Filem iki nyarita siji wangsa pamburu mamut kang manggon ana ing ara-ara amba tur adhem. Ing siji dina, wangsa iki nemu bocah wadon enom kang matané rupa biru. Bocah wadon kang jenengé Evolet iki minangka sawijining (siji-sijiné) warganing wangsané kang isih urip. Wong liyané wis padha mati amarga "sétan sikil papat" (para satriya kang numpak jaran). Evolet banjur urip karo wangsa iku. Dhèwèké ditresnani banget siji bocah aran D'Leh.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. http://imdb.com/title/tt0443649/releaseinfo
  2. Welt Online (2008-02-26). "Emmerich feiert Start seines Steinzeit-Films (German)". Die Welt. Dijupuk 2008-03-11.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  3. Hilary Whiteman (2008-03-03). "10,000 BC: The premiere (English)". CNN. Dijupuk 2008-03-11.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  4. imdb.com (2008-03-06). "10,000 BC (2008) IMDb". IMDb. Dijupuk 2008-03-11.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)