10,000 BC

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
10,000 BC

Promotional poster
Sutradara Roland Emmerich
Produser Michael Wimer
Roland Emmerich
Panulis Harald Kloser
Roland Emmerich
Narator Omar Sharif
Paraga Steven Strait
Camilla Belle
Cliff Curtis
Musik déning Harald Kloser
Thomas Wander
Distributor Warner Bros.
Tanggal rilis Flag of Germany.svg Flag of Indonesia.svg 6 Maret 2008
Flag of the United States.svg 7 Maret 2008
Flag of the Netherlands.svg 13 Maret 2008
Flag of the United Kingdom.svg 14 Maret 2008[1]
Durasi 109 menit
Negara Amérika Sarékat
Basa Basa Inggris
Anggaran $140.000.000
Bathi reged $227.420.000 (1 April 2008)

10,000 BC utawa 10000 SM iku sawijining film sing dirilis ing taun 2008. Film weton Amérika iki lakoné ana ing jaman pra-sajarah lan disutradarani déning Roland Emmerich. Bintang filmé antarané Camilla Belle lan Steven Strait. Tayangan perdana film iki ana ing tanggal 26 Februari 2008 ing CineStar theater in Berlin.[2][3] Ing Amérika Sarékat, film iki dirilis ing tanggal 6 Maret 2008.[4]

Sinopsis[sunting | sunting sumber]

Film iki perkara sawijining suku pamburu mamut sing manggoné ana ing tegalan amba adhem. Ing sawijining dina, suku iki nemu bocah wadon enom sing matané wernané biru. Bocah wadon sing jenengé Evolet iki, siji-sijiné anggota sukuné sing isih urip. Sing liyané wis padha dipatèni kabèh déning "sétan asikil papat" (para satriya sing numpak jaran). Banjur Evolet urip karo suku iki. Dhèwèké ditresnani banget karo sawijining bocah sing jenengé D'Leh.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://imdb.com/title/tt0443649/releaseinfo
  2. ^ Welt Online. "Emmerich feiert Start seines Steinzeit-Films (German)", Die Welt, 2008-02-26. diaksès tanggal 2008-03-11. 
  3. ^ Hilary Whiteman. "10,000 BC: The premiere (English)", CNN, 2008-03-03. diaksès tanggal 2008-03-11. 
  4. ^ imdb.com. "10,000 BC (2008) IMDb", IMDb, 2008-03-06. diaksès tanggal 2008-03-11. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=10,000_BC&oldid=814108"