10,000 BC

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
10,000 BC
Ten thousand b c.jpg
Promotional poster
Sutradhara Roland Emmerich
Prodhuser Michael Wimer
Roland Emmerich
Panulis Harald Kloser
Roland Emmerich
Paraga Steven Strait
Camilla Belle
Cliff Curtis
Narator Omar Sharif
Pamusik Harald Kloser
Thomas Wander
Dhistributhor Warner Bros.
Surya babaran
Flag of Germany.svg Flag of Indonesia.svg 6 Maret 2008
Flag of the United States.svg 7 Maret 2008
Flag of the Netherlands.svg 13 Maret 2008
Flag of the United Kingdom.svg 14 Maret 2008[1]
Wektu main
109 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Basa Inggris
Rantaman $140.000.000
Kalarisan $227.420.000 (1 April 2008)

10,000 BC utawa 10000 SM iku sawijining film sing dirilis ing taun 2008. Film weton Amérika iki lakoné ana ing jaman pra-sajarah lan disutradarani déning Roland Emmerich. Bintang filmé antarané Camilla Belle lan Steven Strait. Tayangan perdana film iki ana ing tanggal 26 Februari 2008 ing CineStar theater in Berlin.[2][3] Ing Amérika Sarékat, film iki dirilis ing tanggal 6 Maret 2008.[4]

Sinopsis[sunting | besut sumber]

Film iki perkara sawijining suku pamburu mamut sing manggoné ana ing tegalan amba adhem. Ing sawijining dina, suku iki nemu bocah wadon enom sing matané wernané biru. Bocah wadon sing jenengé Evolet iki, siji-sijiné anggota sukuné sing isih urip. Sing liyané wis padha dipatèni kabèh déning "sétan asikil papat" (para satriya sing numpak jaran). Banjur Evolet urip karo suku iki. Dhèwèké ditresnani banget karo sawijining bocah sing jenengé D'Leh.

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]

  1. ^ http://imdb.com/title/tt0443649/releaseinfo
  2. ^ Welt Online (2008-02-26). "Emmerich feiert Start seines Steinzeit-Films (German)". Die Welt. Retrieved 2008-03-11.  Check date values in: |date= (help)
  3. ^ Hilary Whiteman (2008-03-03). "10,000 BC: The premiere (English)". CNN. Retrieved 2008-03-11.  Check date values in: |date= (help)
  4. ^ imdb.com (2008-03-06). "10,000 BC (2008) IMDb". IMDb. Retrieved 2008-03-11.  Check date values in: |date= (help)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=10,000_BC&oldid=814108"