10,000 BC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
10,000 BC
Ten thousand b c.jpg
Promotional poster
Disutradarani Roland Emmerich
Diprodhuseri Michael Wimer
Roland Emmerich
Ditulis déning Harald Kloser
Roland Emmerich
Dibintangi Steven Strait
Camilla Belle
Cliff Curtis
Dinaratori Omar Sharif
Dimusiki Harald Kloser
Thomas Wander
Dibabar déning Warner Bros.
Tanggal metu
Jerman Indonésia 6 Maret 2008
Amérika Sarékat 7 Maret 2008
Nèderlan 13 Maret 2008
Karajan Manunggal 14 Maret 2008[1]
Suwéné
109 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Basa Inggris
Rantaman $140.000.000
Kalarisan $227.420.000 (1 April 2008)

10,000 BC utawa 10000 SM iku sawijining filem sing dirilis ing taun 2008. Film weton Amérika iki lakoné ana ing jaman pra-sajarah lan disutradarani Roland Emmerich. Bintang filemé antarané Camilla Belle lan Steven Strait. Giyaran perdana filem iki ana ing tanggal 26 Fèbruari 2008 ing CineStar theater in Berlin.[2][3] Ing Amérika Sarékat, filem iki dirilis ing tanggal 6 Maret 2008.[4]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Film iki perkara sawijining suku pamburu mamut sing manggoné ana ing tegalan amba adhem. Ing sawijining dina, suku iki nemu bocah wadon enom sing matané wernané biru. Bocah wadon sing jenengé Evolet iki, siji-sijiné anggota sukuné sing isih urip. Sing liyané wis padha dipatèni kabèh déning "sétan asikil papat" (para satriya sing numpak jaran). Banjur Evolet urip karo suku iki. Dhèwèké ditresnani banget karo sawijining bocah sing jenengé D'Leh.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ http://imdb.com/title/tt0443649/releaseinfo
  2. ^ Welt Online (2008-02-26). "Emmerich feiert Start seines Steinzeit-Films (German)". Die Welt. Dijupuk 2008-03-11.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  3. ^ Hilary Whiteman (2008-03-03). "10,000 BC: The premiere (English)". CNN. Dijupuk 2008-03-11.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  4. ^ imdb.com (2008-03-06). "10,000 BC (2008) IMDb". IMDb. Dijupuk 2008-03-11.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)