Square Enix

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Square Enix Co., Ltd.
Jenis Terbuka (TYO: 9684)
Industri Permainan komputer dan video
Buku dan majalah (hanya di Jepang)
Didirikan 1 April 2003 (merger antara Square Co., Ltd. dan Enix)
Kantor pusat Tokyo, Jepang
Tokoh penting Yasuhiro Fukushima, Ketua Umum Kehormatan
Yoichi Wada, Presiden dan CEO
Keiji Honda, Wakil Presiden Eksekutif
Produk Seri Final Fantasy
Seri Dragon Quest
Pendapatan $598,3 juta USD (Berkas:green_up.png227% FY '03 hingga '04)
Karyawan 3.050 (per 31 Maret 2006)
Situs web www.square-enix.com

Square Enix (Basa Jepang: スクウェア・エニックス Sukuuea Enikkusu) inggih punika sèbuah produsen permainan video lan manga Jepang. Square Enix sangat misuhur kanggè seri permainan role-playing gamenya, kalèbèt seri Final Fantasy lan seri Dragon Quest (wiwitanipun dipuntèpang asma Dragon Warrior ing Amerika Utara).

Square Enix inggih punika hasil saking gègayutan perusahaan Square Co., Ltd. lan Enix ing tanggal 1 April 2003. Secara resmi Enix narik Square, ing pundhi para pemegang saham Square nampi 0,81 bagian saham ing perusahaan ènggal punika ménawi para pemegang saham Enix nampi bagian satu-banding-satu. ananging, posisi-posisi pimpinan ing struktural perusahaan ènggal punika dipunlinggihi dèning pèjabat-pèjabat inggil saking Square, kalèbèt presiden Square Yoichi Wada, ingkang dipuntunjuk dados presidèn perusahaan ingkang ènggal.

Perkembangan Perusahaan[sunting | sunting sumber]

Square Enix beroperasi perdaerah, kalèbèt Square Enix, Inc. (kangge sedaya Amerika Lor) lan Square Enix Ltd (kangge Eropa lan daerah sanesipun ingkang ngginaaken sistem televisi-PAL). Ing Juli 2003, Square Enix gantos kantor utamanipun ing Yoyogi, Shibuya-ku, Tokyo. Ing Maret 2004, Square Enix angsal UIEvolution, Inc. kangge nguaatken peken wirelesssipun. Ing 22 Agustus 2005 Square Enix ngumumake pengakuisisian Taito Corporation, ingkang dipuntepang kaliyan permainan arcade, Space Invaders lan seri Bubble Bobble.ing September 28, 2005, Square Enix nguasai Taito secara sedayanipun. Ing Januari 2005, perusahaan lebaraken operasi ing Beijing, Cina kaliyan ndirikaken Square Enix (China) Co., Ltd dados Cabang ingkang madheg piyambak.

Perusahaan kasebut ugi gadahi kendali bisnis ing Community Network Software Engine of Beijing, China ingkang fokusaken ing jaringan middleware kangge permainan.

Properti[sunting | sunting sumber]

Komputer lan permainan video[sunting | sunting sumber]

Artikel Utama: Daftar permainan Square Enix:Square Enix

Menawi punika, Properti permainan video Square Enix inggih punika aset ingkang paling berharga. Square Enix Dragon Quest dipunduga inggih punika ser permainan terpopuler kaping kalih ing jepang saksampune Pokemon, lan saben medalaken ingkang enggal saking seri punika, penjualannya mencapai rekor tingkat penjualan tertinggi di Jepang. Dragon Quest telah kasade langkung saking 40 Yuta unit ing sedaya donya kaliyan sawetawis 39 yutanan saking Jepang. Ananging kadhos pundhi Final Fantasy saged dipunsebat dados aset paling berharga gadahanipun Square Enix, kaliyan total penjualan ing sedaya donya ngelangkungi saking 68 yuta unit. [1]. ingkang enggal saking Square Enix ingg [ih punika [Kingdom Hearts|Kingdom Hearts]] (pangrembakan dipunlampahi kaliyan Disney Buena Vista Games) sampun dados populer ing sedaya donya lan nambahaken malih aset ingkang berharga kangge perusahaan Ing Mei 2004, Square Enix ngumumaken cancut taliwanda Sony Online Entertainment kangge hak penerbitan ing Jepang kangge EverQuest II. ing 2006, Square Enix telah mproduksi permainan kangge Sony PlayStation 2, Nintendo GameCube, lan Microsoft Xbox 360 video game consoles, ugi kangge Nintendo Game Boy Advance, Nintendo DS lan PlayStation Portable(PSP) handheld game console. Perusahaan sampun ngumumaken iah-irahan permainan ingkang badhe dateng kangge PlayStation 3, lan Wii, mekaten ugi kangge Xbox 360. Kangge Tambahan, menika ugi sampun menerbitkan permainan kangge Microsoft Windows berbasis personal computer, lan kangge macem-macem model Telepon genggam. Permainan telepon genggam Square Enix wonten ing jaringan Vodafone ingkang panggenan ing pinten-pinten negara Eropa, termasuk Britania Raya, Spanyol, lan Perancis. kalih dasa gangsal permainan video Square Enix dipunlebetake ing jajaran peringkat 100 besar permainan video ing majalah Famitsu, kaliyan pitu ing antawisipun mlebet ing 10 peringkat teratas [2].ing pundhi katah ingkang permainan Final Fantasy lan Dragon Quest. Final Fantasy inggih punika permainan tersukses buatan Square Enix ingkang dipundeeki dateng Dragon Quest ing peringkat kaping kalih.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Square Enix

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Square_Enix&oldid=835705"