Pokémon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Pokemon)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pokémon
200px
Logo Pokémon versi internasional.
Pangarang Satoshi Tajiri
Judhul asli Pocket Monsters (ポケットモンスター Poketto Monsuta?)
Penerjemah Pokémon USA Inc.
Viz Communications
Ilustrasi Ken Sugimori[1]
Negara Flag of Jepang Jepang
Flag of the United States Amérika Sarékat
Basa Jepang/Inggris
Topik utama Fiksi ilmiah
Tipe Fantasi/Petualangan
Penerbit The Pokémon Company
Nintendo
Game Freak
Creatures Inc.
Tanggal terbit {{{release_date}}}
Mobil Toyota edisi spesial Pikachu

Pokémon yaiku salah sijining media franchise sing diduweni dening perusahaan video game Nintendo lan diciptakaken dening Satoshi Tajiri ing 1995. Asliné Pokémon iku dolanan video game sing identik karo konsol Game Boy. Pokémon iku video game paling sukses kaloro ing donya sawise serial Mario sing diciptakaken dening Nintendo. Sauntara yen dibandhingake karo sing liyane, Pokémon minangka franchise serial paling laris katelu ing donya sawise James Bond (karya Ian Fleming) lan Transformers (karya Hasbro), sing isih terus mlaku lan di-update sairing mlakune zaman. Pokémon franchise dewe muncul jroning werna-werna rupa, yaiku anime, manga, trading cards, buku, mainan, lan isih akeh liyane. Media franchise iki ngrayakake ulang tahune sing ka sepuluh ing tanggal 27 Februari 2006. Lan ing 23 April 2008, omzet penjualan video game Pokémon wis ngancik 180 juta kopi, ngluwihi asil adole video game Transformers.

Jeneng Pokémon iku jeneng romanisasi saka jeneng Jepang "Pocket Monsters" (Poketto Monsuta). Panyebutan "Pokémon" wis ngarujuk ing 493 spesies fiksi sing muncul ing kabeh seri Pokémon. Kaya tembung deer lan sheep, panyebutan tembung singular lan plural Pokémon ing basa Inggris ora ana bedane. Tembung Pokémon ing basa Inggris bisa ngarujuk marang siji Pokémon wae utawa luwih saka siji.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Pokémon ing KamusWiki.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ 251 saka total 493 karakter Pokémon didesain lan digambar dening Ken Sugimori.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pokémon&oldid=864963"