Segi telu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
SEGITELU
Triangle illustration.svg
A triangle
Rusuk land vertex 3
Schläfli symbol {3} (for equilateral)
Jembar various methods;
see below
Internal angle (degrees) 60° (for equilateral)

Segitelu utawa segi telu iku arané wangun sing awujud telung sisih kang arupa garis lan telung pojok (sudut) ing sing gunggung kateluné 180° (derajat).

Wangun segitelu[sunting | sunting sumber]

Miturut dawané pérangan sisih:

Euler diagramWujudipun lan arupa segitiga lan sudut.
  • Segitelu padha sisih ya iku segi telu sing katelu sisihé padha dawané. Wujud pojoké serasi lan padha gedhéné ya iku 60o.
  • Segitelu padha sikil ya iku segi telu sing loro saka telung sisihé padha dawané. Segi telu iki nduwè ni loro pojok sing padha gedhéné
  • Segitelu sembarang ya iku sing katelu sisihé (dawa lan wujud/gedhe pojoké) béda-béda.
Equilateral Triangle Isosceles triangle Scalene triangle
Segitiga padha sisih Segitiga padha sikil Segitiga sembarang

Deleng uga[sunting | sunting sumber]




Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segi_telu&oldid=831180"