Sigaran kupat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sigaran kupat
kanthi rusuk s lan dhiagonal d

Sigaran kupat (Basa Indonésia: Belah ketupat Basa Inggris: ''rhombus'') iku wangun dhatar rong dhimènsi sing iwangun déning patang rusuk sing dawané padha, lan nduwèni rong pasang pojok dudu siku-siku sing sabenpojoké padha gedhéné karo pojok ing sangarepé.

Sigaran kupat bisa diwangun saka rong segitelu sama kaki idhèentik sing simètri ing dhasaré.

Rumus sigaran kupat[sunting | sunting sumber]

Kubengan[sunting | sunting sumber]

K = 4\cdot s

Jembar[sunting | sunting sumber]

J = \tfrac{1}{2} \cdot d1 \cdot d2


Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Sigaran kupat ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sigaran_kupat&oldid=834227"