Tabung (géomètri)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawijining wangun tabung

Jroning géomètri, tabung utawa silinder iku wangun ruwang telung dhimènsi sing kawangun saka rong bunderan idhèntik sing sejajar lan sawijining pesagi dawa sing ngubengi kaloro bunderan kasebut. Tabung nduwèni 3 sisi lan 2 rusuk.

Kaloro bunderan diarani dhasar lan tutup tabung sarta pesagi dawa sing nylimuti disebut slimut tabung.

Rumus éitungan silinder[sunting | sunting sumber]

Luas alas silinder[sunting | sunting sumber]

L = \pi r^2

Luas slimut[sunting | sunting sumber]

L = 2 \ \pi r \ h

....

Jembaré rerai[sunting | sunting sumber]

L = 2\cdot LuasLingkaran + LuasSelimut
     = 2\cdot \pi r^2 + 2 \pi r \cdot h, atau
     = 2\cdot \pi r\cdot (r + h)

Volume[sunting | sunting sumber]

V = \pi r^2 \cdot h
   = \frac{1}{4} \pi d^2 \cdot h