Titik (géomètri)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Jroning èlmu géomètri, topologi, lan cawang-cawang matématika sing silih magepokan, sawijining titik spasial nggambaraké objèk spésifik ing sajroning ruang tinamtu, sing ora nglibataké volume, luas, dawa, utawa analog-analog liyané ing dhimènsi sing luwih dhuwur. Kanthi mangkono, titik iku objèk 0-dimènsi. Amarga sipaté minangka salah siji konsèp géometri paling prasaja, titik kerep dipigunakaké jroning siji wangun utawa wangun liya minangka konstituen dhasar géomètri, fisika, gambar vèktor, lan akèh lapangan liyané.

Titik jroning géomètri Euclidean[sunting | sunting sumber]

Himpunan berhingga titik-titk (biru) jroning ruang euclid rong dhimènsi.

Titik kerep dideleng jroning krangka kerja géometri Euklides, minangka salah siji objèk sing mendhasar. Euclid wiwitané gawé dhéfinisi titik sacara kabur, minangka "sing ora nduwèni bagéan". Jroning ruang Euclidean rong dhimènsi, titik dinyatakaké déning pasangan terurut, \, (x,y), wilangan, ing ngendi wilangan pisanan sing miturut konvènsi nyatakaké horizontal lan kerep ditulis minangka \, x, lan wilangan kaloro sacara konvènsi nyatakaké vertikal lan kerep ditulis minangka \, y.


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Titik_(géomètri)&oldid=831060"