Pesagi dawa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pesagi dawa
Rectangle example.svg
Family Orthotope
Type Quadrilateral
Edges and vertices 4
Schläfli symbol {}x{}
Symmetry group D2, [2], (*22)
Coxeter-Dynkin diagram Cithakan:CDD
Dual polygon Rhombus
Properties isogonal, convex, cyclic

Pesagi dawa utawa jroning Basa Indonésia: Persegi panjang) iku wangun dhatar rong dhimènsi kang kawujud saka rong pasang rusuk kang nduwèni dawa ora padha, lan nduwèni papat sudut kang sakkabehané arupa sudut siku-siku.

Rusuk paling dawa yaiku dawa(p) lan rusuk paling cendhek yaiku ing pelajaran ilmu itung diarani amba (l) (basa Indonésia: lebar}.

Pesagi dawa kang nduwèni papat rusuk pada dawané kasebut pesagi (basa Indonésia: bujur sangkar)

Rumus pesagi dawa[sunting | sunting sumber]

Ubeng (keliling)[sunting | sunting sumber]

K = 2\cdot (d + a)

k : kubengan (keliling) d : dawa a : amba

Jembar[sunting | sunting sumber]

J = d\cdot a

Dawané diagonal[sunting | sunting sumber]

D = \sqrt{d^2 + a^2}

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pesagi_dawa&oldid=831030"