Layang-layang (géomètri)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Gambar:Layang.JPG
Layang-layang
kanthi rusuk s lan dhiagonal d

Layang-layang iku wangun dhatar rong dhimènsi sing kawangun déning rong pasang rusuk sing saben pasang padha dawané lan saling mbentuk pojok.

Layang-layang kanthi kapapat rusuk sing padha dawané disebut sigaran kupat.

Rumus Layang-layang[sunting | sunting sumber]

Kubengan[sunting | sunting sumber]

K = 2\cdot s_1 + 2\cdot s_2

Luas[sunting | sunting sumber]

L= \tfrac{1}{2} \cdot d_1\cdot d_2